MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
21

Semester i Ungern!

Posted by Sebastian Davidsson 3 Comments

En veckas semester med tjejen hos min svärfar och hans fru i Ungern har det blivit, mycket skönt och avkopplande! Fast eftersom Sveriges starkaste man bara är några veckor bort så måste jag ändå hålla igång en del. Så jag tog med mig bälte, armbågsskydd och handledslindor och planerade att köra några gympass under veckan.

IMG_0629

Namnlös

I måndags körde jag mark där jag kände mig stark (trots enorm värme och mycket svett) så jag la på 330 kg och det kom ganska smidigt så det känns bra!

På onsdagen blev det ett presspass. Egentligen behöver jag nöta hantel nu eftersom något ljushuvud fått för sig att det ska vara med i finalen 🙂 Det fanns dock inte så tunga hantlar så det gav inte så mycket. Lite militärpressar blev det istället och 125 kg följde med med mer i tanken, gött!

Senare under dagen fick jag reda på att min svärfar hade fixat så att jag skulle tävla i en ungersk strongmantävling på lördagen utan min vetskap. När han berättade det sa han “nu får du inte backa ur!” 🙂 Perfekt tänkte jag, ett extra träningspass inför finalen. Jag hade ju som sagt inte så mycket utrustning med mig, men jag fick uppfattningen att det skulle vara en ganska lätt tävling, 260 kg ok, 310 kg däck m m så det var lugnt.

Så vi åkte upp i bergen till en by där det var en festival och där hölls tävlingen. När vi kom dit träffade vi arrangören som var jättetrevlig och kunde bra engelska, vilket de andra inte var lika bra på 🙂 Jag fick reda på att det var de bästa i Ungern jag skulle tävla mot och att ett tv-team var där för det kommer sändas på tv senare. Coolt!

Tävlingen blev därför betydligt tuffare än jag trodde! Vikterna var tyngre än jag trott men ändå inte jättetunga men motståndet var riktigt bra och värmen var olidlig! Så olidlig att en tävlande kollapsade efter andra grenen och hade då bara 100 i blodtryck och fick därför bryta tävlingen. Bättre gick det för mig och jag klarade faktiskt värmen och återhämtningen riktigt bra så det känns skönt att veta.

Stocklyft för reps med 115 kg på 60 s var första gren. 4 reps var målet här men när jag såg hur duktiga ungrarna var så förstod jag att det inte skulle räcka långt med 4. Jag fick i alla fall ihop 5 reps och det får jag vara nöjd med. Delad 6:e plats.

Sedan var det däckvält på 480 kg för 4 vält och detta skulle jag bara vinna. Hade det varit ett vanligt dumpersdäck så hade jag säkert gjort det men det var ett traktordäck med fälg vilket tydligen krävde en ganska annorlunda teknik. Och eftersom jag fick gå ut ganska tidigt så hann jag inte förstå tekniken. Jag välte runt på 46 s och det räckte till en 4:e plats tror jag. Inte alls nöjd men men…

Deadlift hold med en bil som vägde en bra bit över 300 kg med en ganska hög startposition. Flera klarade inte lyfta bilen ens. Jag höll 32 s och det gav mig en 4:e plats till.

Låg lite halvtaskigt till men nu kom mina grenar! Conans medley, det blev inte ett rent conans på grund av värmen och risken för kollaps. Istället 2 varv med en ganska lätt conans och sedan lyfta upp ett städ på 120 kg på en plattform. 28 s fick jag och jag var ensam om att “direktlyfta” städet så det kändes bra. Grenseger!

Sista grenen atlasstenar, reps på 144 kg på 60 s.  Här var den svåraste grenen med tanke på bristen på min vanliga tävlingsutrustning.  Jag fick ta klister av en annan tävlande och förhållandena var långt ifrån optimala men jag gjorde 8 reps och det räckte till en grenseger till med några reps marginal!

IMG_0543 IMG_0562

Det gav följande resultat, jag tror bara jag hade några poäng upp till 1:a plats:

1. Tamás Hajnal
2. Sebastian Davidsson
3. Hrozik Gábor
4. Ádám Vinkler
5. László Biró
6. Jani Sebestyén
7. Ladamerczki Zoltán
8. Németh Róbert

En väldigt rolig och lärorik tävling med nya bra strongmankontakter!

Jag har klippt ihop en film som jag kommer lägga här imorgon 🙂

Share

3 Responses so far.

  1. Fredrik Svensson skriver:

    Coolt bra jobbat.

  2. matte skriver:

    grymt att du tävlade i Ungern:)

  3. Sebastian Davidsson skriver:

    Tack ska ni ha!

Leave a Reply


*


Translate