MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
29

Dressed for success?

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Splitternya träningskläder varje månad, leveranser med kosttillskott och flak med Celsius. Det är något som många verkar tro går hand i hand med träning. Vare sig man tränar varje dag eller en gång i veckan. Jag har sett flera som skaffar utrustningen nästan direkt, tex köper likadana slalomskidor som Anja Pärson innan man ens lärt sig stå på ett par. Bara för att de ett år senare har använts max fem gånger varav en av gångerna var för att peta ner en låda man hade högt uppe på en hylla. Kosttillskott då, det är väl klart att man ska äta det då man tränar? Känsligt ämne men jag tycker att de som inte tränar varken speciellt hårt eller ofta ska ta det då de oftast får i sig allt genom vanlig kost.

Nu är det så, förlåt att jag tjatar så mycket om hur långt jag har till gymmet men det är kanske pga min inre önskan att det ska finnas ett närmare (helst i samma hus där jag bor), men det är faktiskt hemskt dyrt att köra de där milen. Bussar och dylikt är inte att tänka på då de går hemskt sällan så man måste ha bil. Så det är inte billigt. Så alla pengar jag har sparat och de jag fått av sponsorer lägger jag på resor osv till träningar och tävlingar. Jag kör hellre en gång extra till träningen i Storuman än köper ett träningslinne av nåt speciellt märke för 500 sek.

Om jag haft närmare då? Hade jag lagt pengarna på allt det där som “hör träningen till” då? Nja då hade jag nog åkt på ytterligare en tävling i stället eller åkt för att träna med någon annan klubb för mer sparring och motivation. Nu är det ju inte så att jag brukar träna i min mammas gamla avlagda kläder och aldrig tagit varken proteintillskott eller druckit en Celsius. Men de gånger jag inhandlar något sådant så tänker jag igenom det och rannsakar mig själv om jag verkligen behöver det. Eller om jag kan behöva det bättre vid ett tillfälle längre fram så jag kan vänta. Men visst kan man unna sig ibland med! Fast kanske inte direkt efter ens första träningspass någonsin…

Share

Leave a Reply


*


Translate