MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
17

fys profil test på bosön.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 5 Comments

Var på fys test på bosön. Alla i landslaget måste göra detta. Flera kroppsvikt övningar som känns som själv förnedring när man väger 150kg.
Först ut var ol böj utan bälte. Här var reglerna sten hård minsta lilla ur rak linje vsr det underkänt. Gjorde 220kg böjde 230 rätt smärtfritt också men ur rak linje så underkänt.
Sedan grepp styrka. Grepp är inte min starka sida. Gripper liknande test gjorde mer än alla andra gick 70.7. Här hände nåt konstigt fick svin ont i hela handen. Kunde inte stänga handen efteråt utan rejäl smärta. Hoppas jag inte dragit på mig nån konstig skada.

Sedan djupa dips gjorde 10 st. Chins hakan ovanför som gällde kom till mun höjd så noll där.

Sedan brutal bänk för mage blev noll igen.

Sedan smal bänk med fötterna i luften gick upp till 185 som gick upp utan problem men hade rejält ont i handen så gav mig där.
Sedan säl rodd gjorde 130kg men gick inte till fail för hade rejäl smärta i handen.

Sedan spänst hopp. Där man skulle landa med raka ben. Så inga höga höjder. Blev 32cm.

Sedan avslutades det med 3000m löpning fy faan. Joggade/lufsade 2.5km sedan gick blev tiden 24.2 min. Jag var den tyngsta dom haft på Cooper test nånsin.

Man lär veta att man lever imorn när man vaknar misstänker jag:) hoppas smärtan i handen bara är nåt tillfälligt.

Share

5 Responses so far.

 1. Henrik Svedlund skriver:

  Intressant. Roligt att göra tester på landslaget. Men vad ska ni göra med resultaten? Vet ni vad som är målet? Eller är det bara jämförelsedata inför framtiden?

 2. Sebastian Davidsson skriver:

  Usch coopertestet låter jobbigt! Jag har gjort det en gång när jag vägde 105 kg, men nu vill jag inte ge mig på det 🙂 Bra jobbat!

 3. Magnus skriver:

  Att nolla fler tester känns ju sådär tycker jag när det handlar om en landslagslyftare. Tycker att grundträningen borde vara bättre…

 4. Fredrik Svensson skriver:

  Jo sant Magnus. Men kroppsvikt övningar som chins och brutalbänk är verkligen inte lätt när man väger 150+. För lyftare i spannet 70-100kg är såna övningar inga problem. Jag har gjort 330kg i raw mark 2reps på 180kg atlas sten kör på fullt magasin utan problem i latsdrag så är knappast svag i ryggen. Men att dra sig upp med hakan ovanför i chins klarade jag inte.

  Brutal bänk hänger man helt upp och ner och ska dra upp sig så armbågarna tar i knäna. Drog upp mig till 5cm ifrån sedan var det stopp, nånting var i vägen:)

  Testerna är väl ett krav från RF för att förbundet ska få bidrag. Att en fys profil genomförs. Sedan är det ingen tävlan i det utan man ska som lyftare jämföra sig mot sig själv vid ett senare tillfälle för att se om förbättringar sket.

Leave a Reply


*


Translate