MAXstyrka

Allt inom kraftsport

De flesta av oss som stoltserar med en egen vilja och det vi själva tycker är god smak bokar inte all inclusive när vi åker på semester. Visst, det är bekvämt om man reser med barn (hur det nu kan vara bekvämt att resa med barn, det är knappast därför man gör det) men man vill ju gärna sätta ihop sin egen tillvaro som vuxen, till och med på semestern. Hotellets buffé är sällan så spännande i kombination med tredje dagens solbränna och den ständigt salongsberusade bordsgrannen från Staffanstorp. Så trots den hälsosamma tveksamheten mot konceptet i semestersammanhang, så verkar många av oss ha svårt att ansvara för att sätta ihop vår egen tillvaro i andra sammanhang i livet.

Ska det dietas eller tränas enligt visst föreskriven modell så verkar folk helt övertygade om vikten av att avsäga sig sin egen bedömningsförmåga och i detalj följa det någon annan har bestämt. Crossfit är ett lysande exempel på beteendet. Själva grundtanken att göra och använda lite vadsomhelst kullkastas ju av man maniskt måste följa en WOD (Wacko Of the Day) som någon annan har satt ihop. Jag inser att jag precis sparkade på en getingbila, crossfitanhängare kommer säkert att dränka min facebook med korrigeringar om hur det ligger till egentligen. Det är den enda rörelse jag känner till som är mer sekteristisk än fackföreningsrörelsen.

Poängen är att man faktiskt kan tillgodogöra sig mycket gott utan att sälja sin själ till Reebok. Precis som man kan ha stor glädje av att hålla på med strongman, utan att för den skull anamma den allmänt dåliga hygien som en del tror hör till konceptet. Jag har vänner som tror att det som gör absolut mest för den rena råstyrkan är helskägg och dålig hygien. Märk väl att jag inte försöker pika någon för att har missat någon dusch, utan de som medvetet tror att det ska vara så. Det finns armbrytare som envist vägrar att gymträna, eftersom det inte hör till deras armbrytarkoncept. Det kanske det inte gör, men det skulle ju inte störa med en bålstabilitet som i alla fall klarar en stor stark i ena handen utan att bli snedbelastad.

Själv kan jag bli likadan när jag jagar om hösten. Jag tror att jaktlyckan beror på hur mycket onyttig matsäck jag har med mig, eftersom det hör till. Det är lådvis med mackor med oanständigt mycket pålägg, syrliga korvar och annat gott som mognar fint i ryggsäcken. Kronhjortstjuren som klev ut i morgondiset i fjol sket nog fullständigt i om jag åt kesella eller korv, det är mest i mitt huvud. Man brukar ju alltid få höra att man inte ska kasta ut barnet med badvattnet, men i ärlighetens namn är det omvända vanligare. Vi tror att det inte går att ha kvar ungen utan en hink med skitigt badvatten. Det går faktiskt att äta mindre kolhydrater utan att beställa dagliga direktleveranser från en dansk baconfabrik för att kompensera. Det går att prova på lite styrkelyft utan att köpa all utrustning, pyjamasar och sånt. Det är inte förbjudet för armbrytare att anmäla sig till något i tid. Det går till och med att att ta en konjak utan cigarr, även om det bär mig emot.

Med det informationsflöde som finns idag så har vi alla all möjlighet att tänka till och sätta ihop vår egen tillvaro utifrån vår egen bedömningsförmåga. Det är klart, är du lite dum i huvudet så ska du självklart be andra hjälpa dig att tänka. Annars kan du faktiskt göra ett försök själv.

Share

Leave a Reply


*


Translate