MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
07

SSM Finalen succe och nu mot nya slag

Posted by Johannes Årsjö 0 Comment

Tja

Ja då va SSM finalen 2013 avklarad. Det som hela tiden låg lite i bakhuvudet var om vi skulle kunna matcha förra årets publiksucce med tanke på att finalen förra året var i samband med augusti festivalen. Som det enda stora eventet förra helgen lyckas vi dra en bra bit över tusen personer till eventet och läktare och ståplatser va knökfullt!! Fan så glad man blir, bättre kvitto går inte att få på att allt jobb man har lagt ner har funkat och att människor i både Norrköping och i hela Sverige älskar strongman!! Dagen var helt fantastiskt fin med över 30 grader i skuggan nästan lite för varmt men alltid tio gånger bättre än med regn så klaga ska man inte göra!

Det visade sig att jag skulle få slita ordentligt i vissa grenar för att inte släppa någon grenseger. Svedberg matade på för kung och fosterland i hantelpressen och det fick även även jag göra för att inte förlora grenen.

I Conans stod jag i skuggan bakom läktaren för att svalka mig innan det var dags. Jag hörde Axklo ropa ut de andras resultat och när jag hörde att David Nyström stänkte till med nästan 3 varv tänkte jag.. fy fan va jobbigt d här kommer bli. Men jag gick ut och körde men slog han med knappt en halvmeter och jag lyckades hålla den grenen med.

Sen var det dags för farmers där jag ändå kände mig väldigt trygg då jag hann pröva dom en gång innan finalen och gick 40 meter med vändning utan större problem men det visade sig att det inte skulle gå så lätt denna gång. vet inte om värmen tog ut sin rätt eller om jag underskattade dom tuffa blanka handtagen lite för mycket då jag kände rätt fort att greppet skulle bli avgörande. Jag tog mig i mål men med bara 3 sekunder till godo gentemot Sebastian som kom in på en tredjeplats.  Detta var nog den enda grenen jag kan säga att jag verkligen inte var nöjd med mitt resultat i men men så kan det bli ibland.

Bilmarken visade sig va riktigt tung. Uppskattnings vis var det garanterat mellan 340 till 350 i handtagen. Stisse den oxen stänkte upp 3 reps så jag gjorde 4 rätt så komfortabla 4 reps och gav mig där

Efter bilmarken var det kegtoss. Det var nog den grenen som var mest uppskattad utav publiken, en riktigt spännande och spektakulär gren att se på. Sebastian gjorde en bra tid på sex tunnor men lyckades riktigt inte få över den sista.  Här kändes det riktigt bra och jag lyckades få över 7 tunnor på cirka 17 sekunder.

I medleyt visade det sig att det skulle bli en bra publikunderhållande kamp mellan mig och Sebastian. Jag slängde upp den sista säcken 3 sekunder innan Sebastian och kunde pricka av ytterligare en grenseger.

Stenarna visade sig bli tuffa och svårhanterliga för dom flesta mycket med tanke på dagens värme. När man sög tag i stenarna kunde man hela tiden känna hur klistret gled i händerna. Jag är ändå rätt så nöjd med en tid på 24 sekunder och det var äntligen klart SSM finalen 2013 var över och jag klarade mig utan skador och jag vann för femte raka året på rad.

Jag måste verkligen tacka alla som hjälpte till under tävlingen

Stjärnström, Griph, Black lord Herrström, Kalle på Sita, Fredrik, och Lundberg

Domare Andreas Rosell och Tobias Hulk Jedby

Anders munlädret Axklo

Sekretariatet  Tjompa och Sören

Alla sponsorer PROTEINEXPERTEN, REJMES, NHS, COMET GYM, BERGSTRÖM MASKIN, EUROMASTER OCH GÖTALANDS RELINING

Maria och johan på Upplev Norrköping 

Min flickvän Jannie som ställer upp mer än vad man någonsin förväntar sig

Share

Leave a Reply


*


Translate