MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
21

Träning- och arbetsläger

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Nu i veckan körde jag till Heidi Andersson i Storuman för att få träna ordentligt och jobba lite. Så igår skruvade vi ihop och paketerade ett gäng armbrytarbord som nu är klara för försäljning. Idag har vi varit allsidiga och har hunnit med allt från skogsarbete till lite kontorsjobb vid datorn.

I måndags blev det lätt armbrytning (läs hemskt lätt för jag blev inte ens trött i armarna).
Igår tränade vi i nästan två timmar och började med att nästan maxa i kronlyft. Jag lyfte iväg på 150 kg! Sen lite isolerade enhands handledscurl i mer armbrytarposition med fat gripz på kort stång varvat med tvåhands handledscurl på lång skivstång. Min vänster blev helt stum så jag fick lätta vikten lite efter första setet. Avslutade med lite ryck med skivstång, något jag aldrig riktigt testat förut men som jag kunde konstatera att jag inte är någon naturbegåvning på.
Idag blev det lättare träning med sprinter och lite crossfitinspirerade övningar.

Kronlyft är som ett marklyft men skivstången är upphöjd så den hamnar just ovanför knäna. Sedan lyfter man det som ett vanligt marklyft, skillnaden är att man tränar bara på sista biten i ett marklyft så man kan lasta på mer. Vi använder inga remmar utan det är just greppträningen vi vill komma åt, orkar inte fingrarna så orkar man inte lyfta och då får man träna mer.

Jag kommer stanna här i Storuman till i morgon kväll efter armbrytningen, sen blir det åter igen Forsmark och fortsätta med kroppsarbetet där!

Här är Heidis hemsida där ni kan beställa ett eget armbrytarbord, fixa henne som föreläsare, eller bara läsa hennes blogg.

http://heidiandersson.com/

Share

Leave a Reply


*


Translate