MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
16

Vad gör du nu?

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det finns väldigt mycket människor som ägnar hela livet åt att förbereda sig för något. Man sparar pengar, semesterdagar med den ständiga tanken om sen, sen ska det blir roligt som själve… Det finns otaliga groggverandor, bastu-utrymmen och annat som liksom aldrig kommer i användning, men det kommer att bli sjukt fint när det blir klart, enligt projektledaren, tillika ägaren. Och då ska det bastas och drickas grogg dagarna i ända. Visserligen händer det att de sätter sig i en stol bredvid cirkelsågen och tar en grogg utan perfekt veranda, men då är det alltid lite skuldmedvetet, med långa utläggningar om att det är ju inte så här det är tänkt, egentligen. Som att man egentligen inte får ha det bra utan perfekt veranda.

Samma syndrom kan dyka upp i arbetslivet, inte minst hos säljare. Man bygger upp relationer, går på kundbesök, bjuder på luncher och är helt otroligt trevlig. Om chefen sedan har oförskämdheten att fråga hur det går med själva avtalet, så är det på gång, och får inte riskeras genom att man pressar kunden.
Eller så tränar man, äter eller låter bli att äta, lite beroende på inriktning, med en ständig hänvisning till nästa säsong. Den mytomspunna kommande säsongen som inte får riskeras med några ogenomtänkta lyft, tävlingar eller bryt.

Problemet som blir är att det blir som att spela poker, man bettar och bettar och hoppas att motståndaren ska vika ner sig eftersom man absolut inte vill visa sina kort, eftersom man är rädd att de inte håller. I poker kan det ju funka. Problemet är att i livet så är det bara du som kan vika ner dig, livet själv kommer att tuffa och gå även om du inte vill visa dina kort.

Man kan inte leva hela sitt liv i förberedelse för något. Det du håller på med just nu måste ge dig något, annars är risken stor att du bygger mot en krasch. Bryter du arm så är det ju förhoppningsvis just det du tycker är roligt, och ska ordna inte ordna ett liv där du måste låta bli att bryta arm i väntan på något. Är du säljare ska du komma hem med avtal, inte en kundrelation som inte tål att du frågar om de ska köpa. Tycker du det är roligt att lyfta stenar och annan skit så ska du se till att du kan göra det, redan nu. Inte i förberedelse för nästa säsong, inte för att skaffa dig erfarenhet, utan för att det är det du tycker är roligt. Nu. Gör du inte det riskerar att lasta hela din existens, dina förberedelser och ditt berättigande på att allt blir perfekt när du väl är där, om du någonsin kommer dit. Det är sällan allt blir perfekt. Sparka undan spånet, sätt dig på verkstadslådan och häll upp. Verandan blir nog bra om den blir klar.

Share

Leave a Reply


*


Translate