MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
23

WSM – Sammanfattning av finaldag 1

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Den första finaldagen är som sagt över. Johannes har inte haft medvind så här långt, och efter tre grenar ligger han näst sist.

I Frame Carry, som vanligtvis är en riktigt bra gren för Johannes, slet han av valkarna i händerna direkt vid upplyftet vilket gjorde det omöjligt för honom att gå. Även många andra atleter skadade sig på liknande sätt, och Misha Koklyaev har brutit tävlingen med trasiga händer och ett avslitet tricepsfäste.

I Truck Pull så fick alla tider mellan 40,3 och 55,1, och Johannes tid 50,8 var näst långsammast och gav honom tre poäng.

I oket så tappade han mycket tid i slutet då han fick sätta ner det ett par gånger. 29,35 sekunder fick han. Brian Shaw vann grenen på otroliga 13,64 sekunder.

Efter halva finalen leder Brian Shaw med en poäng före Terry Hollands och tre poäng före Hafthor Björnsson. Den regerande mästaren Savickas ligger fyra med 21 poäng och har bra häng på topptrion. Mike Jenkins har 20 poäng. Förra årets tvåa, Vytautas Lalas, ligger bara sjua med 17 poäng. I morgon fortsätter finalen.

Ställningen efter tre grenar:

1. Brian Shaw – 25p
2. Terry Hollands – 24p
3. Hafthor Björnsson – 22p
4. Zydrunas Savickas – 21p
5. Mike Jenkins – 20p
6. Mike Burke – 18p
7. Vytautas Lalas – 17p
8. Robert Oberst – 8p
9. Johannes Årsjö – 6p
10. Misha Koklyaev – 2p (Bröt tävlingen efter en gren)

brianshawintervju

Share

Leave a Reply


*


Translate