MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
16

Dubbla världsrekord VM klar i SL och ett gäng svenskarekord.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 5 Comments

Var ner i frankrike på west europeiska mästerskapen i SL. Kom 2a sammanlagt. Huvudmålet var att kvala till styrkelyfts-VM. Det krävdes runt 1040kg för det alltså lika med det bästa jag nånsin gjort. Bänkformen visste jag var bra även marken. Men böjen har gått dåligt så det kändes väldigt osäkert. Runt 1040 kunde gå om jag fick till det i allt. Mål vikterna var 360-350-330=1040

Knäböj: Kändes bra på värmningen. Gick sedan serien 340-355-362.5 alla godkända och nytt svensktrekord i knäböj. Fanns mer rikitgt bra start.

Bänk: Otrolig stressig uppvärmning blir så när det bara är en grupp i SL. Ingång 340kg som jag stänkte upp. 347.5kg begärdes för nordisktrekord vilket också kom lätt. Nu var det bara ett att göra gå på WR 361kg. Gick in taggad till tusen och satt vikten stabilt 3 vita JAJAJAJAJAJA äntligen är jag BÄST igen. Slog WR 2006 sist. Gamla rekorden var 360kg i SL-bänk och 360.5 i enbart bänk. Reglerna är så lyfter man i sl mer än rekordet i enbart bänk får man bägge så blev dubbla världsrekord. Så otroligt stort.

Marken: Hade av dom som tävlat innan fått höra att stången var det dåligt grepp i. När man haft bänktröja på blir som händerna sväld så man får lite sämre grepp. Nu är reglerna så att för att få bänkrekordet godkänt måste jag ha ett godkänt marklyft. Så fick under inga omständigheter äventyra det. Så sänkte ingången från 300 till 250kg. Gick 295 i andra för en hyfsad total vilket kom utan problem men greppet kändes inge vidare. Gick 315 i sista för att säkra VM kval. Vilket kom upp med mersmak. 315 hade ju normalt varit en andra vikt. Men tack vare bänkrekordet gav jag bort ett lyft.

Totalt: 1038.5 nytt svensktrekord med 38.5kg och bara 1.5kg från pers. Men eftersom det här gjordes på en internationell tävling så rankas detta självklart som bäst. Har 1076kg som delgrens pers så tror jag kommer ha stor chans att höja mig ytterligare till VM som går i november.

Share

5 Responses so far.

 1. MAXstyrka skriver:

  Sinnessjukt bra! Stort grattis! Ytterst välförtjänt!

 2. Henrik Svedlund skriver:

  VR!!
  Grattis!

  Jättekul!

  Hoppas att det kan bli ännu bättre på VM.

 3. christoffer öberg skriver:

  dubbelt grattis fredrik!! kan bli en riktigt bra total i sl framöver om du gör en böj och mark som du är god för!även bänken fanns det mer smak på.

 4. Fredrik Svensson skriver:

  Tackar ja träna på nu så kan det bli bra i november. Norens all time på 1077.5kg känns inte helt avlägset under nästa år.

  Nu får du sparka igång Öberg.

 5. Betty skriver:

  Heckuva good job. I sure apaicerpte it.

Leave a Reply


*


Translate