MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
27

Har du provat något helt annat?

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Fackidioter kan verkligen vara något av det mest underhållande som finns. Man fascineras av deras extremt djupgående kunskap inom sitt eget område, lika mycket som man fascineras av deras brist på kunskap på andra områden. Det blir ju gärna så när man gräver på samma ställe hela livet. Hålet blir väldigt djupt, men inte speciellt stort. Det är inget fel med det, faktum är att det verkligen behövs människor som ägnar sig åt att gräva så djupt de kan på en fläck. Det är så mänskligheten har utvecklats, uppfinningar har kommit till, botemedel mot sjukdomar har hittats och så vidare. Ska man hitta proppen i röret så måste man gräva ner till röret, att schakta av hela trädgården ett par decimeter hjälper inte.

Men ibland kan det bli en fix idé att fortsätta gräva rakt ner utan att det egentligen är någon nytta med. När man snöar in på att hålet måste bli djupare, utan att reflektera över om det gör någon nytta. Är det forskning du håller på så gör det säkert nytta, men nu talar jag mer om det vi kan kalla för nöjesgrävning. Jag har träffat människor som har i det närmaste tvångstankar om att de måste bli bättre på sin hobby, de måste hitta sponsorer, de måste bli starkare, eller vad som nu krävs. Det är konstigt när de kanske inte egentligen mår bra av det, eller ens tycker att det är roligt. Man har bara blivit fast i ett beteende, instängd i den låda man själv har skapat med sin uppfattning av sig själv. Lite som en hamster som springer runt i sitt hjul utan att komma någonstans. Skillnaden är bara den att hamstern är inlåst i buren av någon kärleksfull mellanstadielev. Det är inte du. Så om du mest tycker att det är trist att gräva, så häv dig upp ur hålet och titta dig omkring. Det kanske är roligt någon annanstans. Och då menar jag inte att byta från oljefärger till akvareller på konstkursen. Eller att byta från athletic fitness till fitness five. Det blir bara som att gräva lite åt sidan istället. Eller strongman till styrkelyft. Det är trots att vi oftast är osams rätt likartat.

Lägg ner spaden och knata iväg en bit. Hålet kommer att vara kvar, så du kan hoppa ner och fortsätta gräva igen om du inte hittar något annat roligt. Har du aldrig varit på ett gym så gå dit. Eller tvärtom, har du aldrig varit utanför gymmet på fritiden så prova. Det är faktiskt så att världen är ganska stor. Börja med att gå med i någon grupp som du inte alls har någon beröring med på Facebook, så kommer du att upptäcka att bara självaste Facebook ser helt annorlunda ut ett par klick senare. Tycker du att det är tråkigare än det du hade förut så går du ur gruppen, kilar tillbaka till ditt hål och fortsätter glatt att gräva. Men då har du i alla fall kollat.

 

Share

Leave a Reply


*


Translate