MAXstyrka

Allt inom kraftsport

MAXstyrka hälsade på hemma hos arrangören och strongmanatleten Jimmie Trywall för att äta glass och prata lite om finalen i Sveriges Starkaste Man 2013 i klassen -105 kg som han arrangerar på A6 Center i Jönköping på lördag.
——————————————————————————————————————————————————

Hur har du tänkt angående grenvalet?

Det är klassiska grenar som man har kunnat se på TV. Det ska vara publikvänligt och man ska kunna känna igen och förstå grenarna. Jag bestämde tidigt att det skulle vara en tung tävling med tunga vikter, och tävlingen ska verkligen testa hela kroppen. Därför blir det tre statiska grenar där man står still och lyfter, och tre rörliga grenar då man springer.

När börjar tävlingen, och hur länge har ni planerat att den ska hålla på?

Tävlingen börjar kl. 11:00. Efter tre grenar är det en paus på omkring 40 minuter då gladiatorn Pansar skriver autografer till de som vill, och sedan fortsätter tävlingen med de tre återstående grenarna. Vi har sagt att tävlingen kan hålla på till kl. 17:00, men om det flyter på kan den bli klar långt innan dess.

trywalldomareVilken gren ser du mest fram emot?

Jag ser väldigt mycket fram emot bilmarken. Det ska bli kul att se vad de kan göra i den. Även okracet på 350 kg ska bli kul att se om många klarar av det. Medleyt kommer också att bli riktigt spännande att se. Jag ser egentligen fram emot alla grenar, utom kanske stockpressen, mest eftersom jag själv inte är så bra på den grenen.

Vilka tre tror du kommer ta pallplatserna, utan inbördes ordning?

John Pasanen är riktigt bra, och Conny Kramer ser ut att ha en ruskigt bra form. Conny väger 105 kg och har värsta magrutorna. Tredjeplatsen är helt öppen och allt kan verkligen hända i finalen. Det räcker med att någon har en riktigt bra dag så kan favoriterna få det tufft. Det finns många bra med nu, och flera kan skrälla, inte minst Rickard Gustafsson, Andreas Lundberg och Lars Ainasoja.

Du har varit skadad ett tag. Hur är din form just nu?

Formen är efter omständigheterna bra. Styrkemässigt är det sämre än i oktober förra året då jag började köra lättare, men konditionen är bättre på grund av att jag har spelat en del tennis. I marklyft gör jag 250 kg nu, och jag gjorde 275 kg innan jag skadade mig, så helt ok är den ändå. Jag har just testat på lite grenträning igen och känt på lite farmers, ok m.m, och det känns ok.

Vad väger du nu?

Nu väger jag drygt 100 kg, men då har jag blivit av med en del fläsk. Det har blivit en hel del råa ägg och havregryn, så nu har ådrorna börjat krypa fram och magrutorna börjar så smått att synas.

När planerar du att göra en comeback?

Det blir förhoppningsvis nästa år i någon lättare tävling för att se om ryggen håller för det. Man brinner ju så mycket för sporten, och man är sjukt sugen att kunna köra på igen. Jag har lite lösa tankar på att arrangera någon mindre tävling nästa år också.

Då tackar jag för glassen och intervjun! Vi ses på lördag!

Tack! Det gör vi!

trywallsoffa

Share

Leave a Reply


*


Translate