MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
03

Strongman Champions Leauge Ungern

Posted by Sebastian Davidsson 4 Comments

Tillbaka efter helgens bravader som inte gick alls som jag tänkt mig. Jag fick erbjudande att åka på min första SCL tidigare i sommar tack vare att Johannes Årsjö tackat nej och gett mig chansen! Ungern blev det och grenarna fick jag inte reda på förrän några dagar innan jag skulle åka så någon vidare förberedelse blev det inte men bara att köra! Grenarna var inga favoritgrenar direkt men i strongman så gäller det ju att vara bra på allt så no excuses 🙂

Väldigt välarrangerad och proffsig tävling där vi blev väl omhändertagna. Vi var 13 tävlande från 13 länder i Europa och Sydafrika och med namn som Ervin Katona och Krzysztof Radzikowksi så förstod jag att motståndet var bra.

limo

Arm over arm

En fet limosine skulle dras 20 m och jag kände mig självsäker. Det tråkiga här var bara att jag fick gå ut som nr. 2 vilket visade sig kosta en hel del poäng. Första killen drog den inte riktigt i mål, jag drog den på 30 s och sedan var det några till bland de första ut som inte drog den i mål. Men ju fler som körde, desto lättare kändes det som att det blev så många fick tider strax under 30 s. Kom lite under mitten här.

arm1 arm2

Viking press 165 kg

Riktigt tungt! Jag gjorde några försök men det gick inte låsa ut. Här måste jag bli bättre! Flera gjorde 1 rep, hade jag fått ett rep hade jag fått några poäng istället för 0 poäng 🙁

viking

Ok 400 kg 20 m

Fick här nackdelen att gå ut först då jag kom sist i förra grenen. Underlaget var gräs vilket gjorde att jag instinktivt inte gick riktigt fullt. Jag kom iaf i mål på 20 s vilket jag var jättenöjd med. Hela racet kändes väldigt stabilt och jag hade mer att ge så det känns lovande då ok tidigare har varit en sämre gren. Denna dag hade det dock varit bra om jag varit några sekunder snabbare för många fick tider på 18-19 s så jag tappade värdefulla poäng här också. 11:e plats.

yoke

Forward hold 30 kg

En gren jag aldrig testat som jag trodde jag skulle komma tvärsist i. Det gjorde jag inte! Jag fick 30 s och med det slog jag faktiskt 4-5 stycken. Det tråkiga i sammanhanget var att jag återigen inte hade marginalerna på min sida, många höll 31-32 s. 8-9:e plats.

big

Deadlift for reps ca. 350 kg

Nu skulle jag ta poäng! Det var sidohandtag vilket är helt nytt för mig men eftersom vanlig bilmark passar mig bra och jag börjar bli stark i mark så kändes det bra inför grenen. Jag fick till ca. 8 reps och det kändes tungt och onaturligt, kan ha stått fel. Det räckte bara till en 12:e plats då de flesta gjorde 10 reps och mer. Med tanke på mitt max i mark i jämförelse med de andra så kändes detta inte bra.

dead

Rock lift 120-160 kg 1.20 m

 Sista grenen var 4 naturstenar som skulle upp på en plattform. När jag kände på stenarna innan så kändes de jättelätta så här förstod jag att det skulle behöva gå snabbt för att vinna grenen vilket jag visste att jag var kapabel till även med detta tuffa motståndet. Jag gick ut först eftersom jag låg sist (!) så jag gav allt och la upp 3 stenar jättesnabbt. Fipplade lite med den 4:e vilket kostade mig ett par sekunder men fick ändå en tid på knappt 15 s. Det räckte långt men slarvet med sista gjorde att jag kom 5:a istället för förmodligen 1:a eller 2:a.

sweat

 Slutresultatet:

 1. KATONA ERVIN
 2. Krzysztof Radzikowksi
 3. Meelis Peil
 4. Bjorn Andre Solvang
 5. Antti Mourujarvi
 6. Puzsér Péter
 7. Nagy Ákos
 8. Gerald Gschiel
 9. Didzis Zarins
 10. Marc Van der Haer
 11. Paul Pirjol
 12. Hajnal Tamás
 13. Sebastian Davidsson

pris

Jag kom alltså sist vilket är en ny upplevelse för mig 🙂 Det positiva är att jag känner att jag är med i nästan alla grenar även att jag inte hade marginalerna på min sida denna dag. Det är också väldigt lärorikt och inspirerande att tävla på  denna höga nivå. Nu vet jag mer vad jag behöver bli bättre på.

night

En ungersk film från tävlingen:

Efter att ha tävlat varannan helg sedan Gnosjö-kvalet i mitten av juni så är jag för tillfället ganska mätt på att tävla och rejält sliten i kroppen så det ska bli skönt att ta det lugnt ett tag. När jag ser tillbaka på tävlingssäsongen så är jag i det stora hela nöjd!

Jag tänkte sammanställa alla tävlingar jag ställt upp i när jag får tid, ska bli skoj att se hur många tävlingar det har blivit sedan jag började 2007. Lägger nog ut det här 🙂

Share

4 Responses so far.

 1. Fredrik Svensson skriver:

  Bra krigat.

 2. MAXstyrka skriver:

  Grymt! Du kommer allt närmre toppen!

 3. Fidde skriver:

  Bra Job

 4. Sebastian Davidsson skriver:

  Tack ska ni ha!

Leave a Reply


*


Translate