MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
29

Veckans pass med film

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

En vecka till har gått sen jag skrev sist, tiden går fort när man har fullt upp!

Skulle kört mark i måndags men natten till måndagen måste jag sovit konstigt för jag vaknade med en konstig nackspärr. Jag brukar aldrig ha problem med det men jag gick till kiropraktorn för att fixa till det. Han kunde åtgärda något och sedan har det blivit bättre och bättre. Kiropraktorn var väldigt imponerad av hur bra min rygg var. Bäckenet var helt rakt och jag hade inga sättningar i ryggen (förutom nackspärren då).

Häftigt att ryggen är så bra med tanke på hur jag har belastat kroppen under sommaren. Sedan 2 år tillbaka hjälper Markus Greus mig, han sysslar med postural terapi. Han har hjälpt mig jättemycket med att hålla mig skadefri och göra mig starkare. Så bra som ryggen är nu, har den aldrig varit och det trots vad jag utsätter den för. Detta är tack vare Markus hjälp där jag får en mängd olika övningar som jag gör kontinuerligt. Jag kan verkligen rekommendera honom för att bli av med besvär och hålla sig skadefri, både som motionär och som tävlande. Mer info finns här.

Jag väntade några dagar innan nackspärren släppte. Så i onsdags blev det ett markpass med Simon. Jag gick upp till några 10-reppare på 220 och tränade dessutom greppet genom att köra första setet på 220 med frontgrepp utan remmar. 6.5 reps blev det och det är jag nöjd med! Lite mer grepp sen med enhandsmark där jag drog upp 125 kg utan problem efter ovan nämnda bravader. Det känns som att greppet har blivit bättre, och det är upp till bevis för min vän Anders “Bamse” Lindbladh ska ha en grepptävling den 26 oktober där Sveriges starkaste strongmangrepp ska utses. Ska bli skoj!

I fredags körde jag pressar. Stående strikpressar på 70 kg och öste på med 10:or. Väldigt lätt men skönt att pumpa 🙂 Sedan lite hantelpress och push downs.

Igår var det sedan dags för ett roligt grenträningspass hos David i Vaggeryd. Jag försökte följa min plan och köra lätt vilket jag tyckte jag lyckades med. Farmers upp till 3 set (12 m) på 103 kg där vi tävlade vem som var snabbast. Rikard “Valpen” Andersson, Jonas Näreby och Andreas “Hadelöv” Andersson var med och hetsade så jag fick gå för fullt för att vinna 🙂 Och det gjorde jag, men med liiiten marginal. Sedan ok upp till 290 där det blev samma visa som farmers, 3 set snabbhet och jag lyckades även här gå ut med äran i behåll. Puh… Sedan passade jag på att köra lite farmers hold. 170 kg:s väskor som jag höll 30 s och sen satte ner. Plågsamt men det hade gått längre 🙂 Till sist så tränade de andra på en stenserie inför en tävling i Borås den 12 oktober, Atlasstenen. 80, 90, 120, 130 och 140 kg. Jag körde ett set fast utan kondomer och klister. Kom ner på 15 s vilket kändes helt ok.

Film från grenpasset:

Share

Leave a Reply


*


Translate