MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
03

Viktklasser och deffning

Posted by Jonna Blind 1 Comment

Jag ligger på mitt hotellrum i Polen och vilar lite innan dagen kommer igång på riktigt. Morgonen har bestått av landslagsmöte och att leta efter en våg som stämmer. Det blir lätt så med sporter som har viktklasser, den här lilla stressen att man ska väga för mycket. Jag ligger bra i vikt, OM nu den andra vågen stämde. Den första visade nästan ett kilo mer än den andra.

Många andra här har betydligt större bekymmer än mig och ska ner ända upp emot tre kilo innan torsdagens invägning.

Hur gör man då för att gå ner så mycket på relativt kort tid? För det första kan jag ju säga att är man under 20 så borde man inte ens tänka tanken då deffning så här inte är hälsosamt. Men annars så brukar jag köra på att en tid innan sluta helt med socker, eventuellt kan man ha en ätardag en gång i veckan. Sen drar jag ner på kolhydrater, fett och salt. Att sluta helt tror jag inte är bra eftersom kroppen behöver det, bara minska. Och sen äta ofta, helst var tredje timme så man håller igång förbränningen. Att bara ta kosttillskott gör så magen inte får arbeta på samma sätt också så jag kör på riktig mat. Har man sen lite kvar till sin vikt så tar man bort det sista i vätska just innan invägning. Efter får man sen äta och dricka ordentligt, helst ska man nästan gå upp till sin normalvikt igen innan tävling för nåt kilo kan göra mycket.

Men som sagt, det är inte hälsosamt att varken äta för lite och att behöva tänka så mycket på vad man väger. Vi var på ett gym och tränade igår och det var en tjej där som var bara skinn och ben, en av de extremaste jag sett.. Riktigt hemskt att se någon misshandla sin egen kropp på det sättet.

På gymmet körde vi ett grymt bra och roligt pass med snabbhet som fokus. Idag blir det nog nåt liknande plus sprinter. Armarna känns bra och jag börjar bli lite taggad!

Share

One Response so far.

  1. MAXstyrka skriver:

    Låter bra! Ge allt nu!

Leave a Reply


*


Translate