MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
01

Blocket eller Nemiroff..?

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Så löd en frågeställning som jag skrev ut på min Facebooksida. Blockbrytet är en armbrytartävling i Gävle den 2a november och Nemiroff är en proffstävling för hela världens brytare i Polen den 8-10e november. Alltså krockar de då jag inte skulle orka eller ha råd med båda.

Svaren jag fick var blandade, några tyckte att Nemiroff är dopingens mecka och att Blocket duger gott och väl att få möta de främsta i Sverige. Andra tycker att jag ska åka på en tävling där jag får internationellt motstånd.

Men efter lite diskuterande och efter att Svensk Armsports ordförande (allas vår Axklo) och Elittränaren Roine lagt sig i så har jag bestämt mig. För om jag ska vinna min klass måste jag bryta mot de i min klass. Och deltagarna vid fjolårets Nemiroff var i stort sett samma startfält som vid årets VM, alltså är jag inte särskilt brydd över dopingryktena. Svensk Armsport står inte bakom doping och verkar för ren idrott genom närvaro och påverkan och dopingkontroller kan ske när som helst.

Blockbrytet är säkert jättebra och trevligt men den lägsta viktklassen för pro damer är -60 kilo. Visst kan jag tävla i större klasser, kommer bland annat tävla i -55 nu i helgens tävling i Flen, men jag får ut mer genom att möta de i min vikt. Dessutom kommer jag ta det som en träningstävling för att få motivation och mer kunskap och kännedom om de brytare jag ska vinna över nästa år!

Annars, är du i närheten av Flen i helgen så pågår Flen Armfighting Competition VI på lördag den 6e oktober. Jag och ett gäng från Storuman Armsport kommer att åka dit och tävla!

Share

Leave a Reply


*


Translate