MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Zydrunas Savickas har varit ohotad som pressmonark det senaste decenniet. I går hölls VM i stocklyft i Litauen, på hemmaplan för Savickas. Han har vunnit VM i stock varje år sedan starten 2008, och han gick in i tävlingen som den självklara favoriten.

Savickas gick in på 200 kg och tog vikten enkelt. Hans andra vikt var satt till 212,5 kg, och även den vikten åkte upp lätt. Där hade han redan vunnit tävlingen, men han var inte där för att enbart vinna utan att också sätta ett nytt världsrekord. 222,5 kg åkte på, och även om lyftet kanske inte var helt kontrollerat så fick han det utlåst och godkänt av domarna.

Vidas Blekaitis tog silvret med 205 kg, och Krzyzstof Radzikowski kom lite oväntat på en tredjeplats med 200 kg.

Här är ett filmklipp från rekordlyftet:

Share

Leave a Reply


*


Translate