MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
29

Skada och tidningsreportage

Posted by Sebastian Davidsson 4 Comments

Lite som hänt den senaste veckan!

I fredags skadade jag mig i vänster pekfinger, en skärskada som gick ganska djupt. Väldigt dålig tajmning när jag var superladdad att åka till Ystad på Anders Lindbladhs grepptävling. Eftersom det var just en grepptävling så kändes det väldigt avlägset så jag åkte aldrig när jag inte kunde göra mig själv rättvisa. Tråkigt men men…

Jag hade sedan tidigare bestämt med en reporter på lokaltidningen Värnamo Nyheter att köra ett strongmanpass/plåtning/intervju på söndagen. Det blåste jag inte av utan tejpade ihop fingret och körde några grenar vilket gick helt ok förutom att det blödde igenom lite 🙂

Reportern hörde av sig till mig för några veckor sedan och ville göra ett reportage med mig och Rikard “Valpen” Andersson som nyligen vann Atlasstenen i Borås och som tränar med oss. Vi kallar honom Valpen för han är så ung (21 år) men ändå så stark och en sådan grym talang! Se upp för honom i framtiden!

Jag frågade även om David ville vara med och hör och häpna, han tackade ja 🙂 Lite kul att David och jag bara bor några mil ifrån varandra på den småländska landsbygden och är 2:a och 3:a i landet i vår sport. Linnea Pettersson och Josefin Tjäderborn är också från bygden och de kom 1:a och 3:a i Sveriges Starkaste Kvinna -75 kg nyligen.

Efter en intervju med oss 3 så började vi passet på Waggerys Atletklubb. Jag värmde upp med ok upp till 290 kg. Sedan blev det däckvält med ett 440 kg:s däck, några set á 6 reps. Easy!

Sedan avslutade vi med den ultimata strongmanövningen: atlasstenar!!! Jag var på Davids 200 kg:s sten, den har jag inte rört på länge så det var dags nu! Först åkte den upp på 1.20. Jag kände mig stark så jag la upp den på 1.35 m också bara för att 🙂 Till sist en serie från 120-150 kg som vi tävlade i. David var snabb så jag fick lägga i lill-tvåan som Jan Edorsson brukar säga! Jag kom ner på 13 s vilket jag var nöjd med.

I söndags levde jag upp till min gamla devis i stenar: Ingen tejp, bara POWER! När det är varmt så fäster inte klistret för mig på underarmarna utan tejp så då är det illa tvunget med tejp men nu var det svalt och skönt så jag körde “raw”. Då får  man fina strongman-tatueringar, se nedan…

Kul och bra med lite publicitet! Håll utkik efter ett fett reportage i Värnamo Nyheter denna eller nästa vecka, under sportsidorna.

arm

 

Share

4 Responses so far.

  1. Fredrik Svensson skriver:

    Får minnen av när jag började med strongman år 2000 då hade ingen kommit på det med skydd. Gick man ständigt om kring med såna underarmar den sommaren.

    • Sebastian Davidsson skriver:

      Tack för länken Henrik! Detta är dock inte det reportaget jag skrivit om ovan eftersom det här bara skrivs om David. Detta skrevs i samband med att David fyllde 30 år.

Leave a Reply


*


Translate