MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
21

Intervju – Axklo inför Arm Wars

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Arm Wars kommer till Fitnessfestivalen 2013, och Anders Axklo kommer att kommentera tävlingarna. MAXstyrka ringde upp krönikören och demonspeakern för att fråga lite väl valda frågor om tävlingarna.

——————————————————————————————————————————————————

Hur många matcher kommer att hållas på Fitnessfestivalen, och hur många atleter kommer dit?mantorpaxklo

Ett 30-tal. Jag väntar på att Arm Wars ska gå ut med carden. Det kommer att bli ungefär en tredjedel svenskar, och det kommer att vara armbrytning precis hela helgen, från 10-tiden till stängning både lördag och söndag.

Redan på fredagen kommer man att kunna se armbrytning i Göteborg. Var och när kan man se på fredagen?

Det är inte några direkta kval, utan mer som en talangjakt. Vi kommer att köra bäst av tre, i stället för bäst av sex som man kör i Arm Wars. Där kommer det bli runt 20 – 25 matcher, och vi börjar kl. 19:00 på Rockbaren som ligger mitt inne i Göteborg, i närheten av Avenyn. Vi kommer nog att hålla på hela fredagskvällen.

Hur ser du på Arm Wars-matcherna sen på Fitnessfestivalen? Finns det någon match du ser fram emot lite extra?

Ja, det finns ett par riktigt spektakulära matcher. Freddy Gunnarsson kommer möta Geoff “The HaleRaiser” Hale. De har mötts två gånger tidigare, och då har resultatet blivit 3-3 båda gångerna. Freddy har chans att besegra honom. Niklas Nannestad ska också bryta, och det kommer bli spektakulärt. Sen ska Klara Bohlin Thysell bryta mot Joanne Berberich. Dessutom kommer Heidi Andersson att vara med i Arm Wars för första gången någonsin.

Eurosport kommer att vara där och filma. Hur många program kommer det att bli?

Det kommer bli minst ett tiotal program från Göteborg. Arm Wars har ett samarbete med FIBO och Arnolds Festival, så de samarbetar med de största. Det är roligt att Arm Wars nu kommer till Fitnessfestivalen också.

Kommer matcherna att fördelas upp på något speciellt sätt över helgen, eller kommer det blandas?

Det lär vara blandat, vänster och höger på båda dagarna. Jag tror att atleterna kommer att köra en arm ena dagen och den andra armen nästa dag.

Hur är nivån på deltagarna under Fitnessfestivalen? Finns det många världsmästare på plats?

Arm Wars är ett annorlunda format gentemot VM, och reglerna är lite annorlunda. Här bryter man om bäst av sex, och är lite mer TV-anpassat. Det blir lite som kampsport, att det är mer jämn matchning. Arm Wars har också titelmatcher. Det blir som en titelmatch mellan Gunnarsson och Hale till exempel. Några av de absolut bästa i formatet kommer till Fitnessfestivalen. Arm Wars kommer hit med stora namn från hela Europa, och ett par från USA.

Det ser vi framåt. Stort tack för intervjun!

——————————————————————————————————————————————————

Share

Leave a Reply


*


Translate