MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Andreas Lundberg arrangerade tävlingen Novemberlyftet i helgen som var. Här kommer en tävlingsartikel från honom.
——————————————————————————————————————————————————
Novemberlyftet2Efter ett par avhopp på grund av av sjukdom, en trasig hiss vilket medgav en rätt kraftig oro för att få ner all utrustning nerför trappen till sporthallen så på något sätt så löste sig allting och det blev en riktig kanon tävling!

Som ni alla vet så skulle SVT spela in så efter bollande med Johannes Årsjö fram och tillbaka så kom vi fram till vilka grenar tävlingen skulle innehålla.
För min egen del så hade jag tänkt hoppa av och skita i tävlingen, tisdag kväll bjöd på feber, senaste 5 veckorna värk i axlarna så jag inte kunnat sova ordentligt eller träna som jag velat. Men jag bestämde mig för att köra ändå och det ångrar jag verkligen inte nu.
11 tävlande blev vi tillslut, vägande från 75kg till 120kg.

Första grenen var Pressmedley: stång 70kg stock 92kg hantel 70kg och apollon 120kg.
Denna gren oroade mig så sjukt mycket och jag har aldrig varit så nervös någon gång inför en pressgren, och jag kan nog bara tacka Linnex och adrenalin för jag lyckades vinna den här grenen på ca 33sek före Fredrik Johansson 38sek.

Novemberlyftet4

Gren 2: Max mark med dräkt. Här visade Micke Sundqvist att han var deadlift king vann på 305kg med mersmak. Fredrik 2a på 300. Johannes grundström som kom in med       en dags varsel visade att han inte legat på latsidan efter Sorsele tävlingen i sommar han drog 280kg och knep tredjeplatsen.
Markus Piribauer 75 kg drog 220kg. Likaså Anki Öberg som tyvärr brottats med en förkylning hela veckan och kunde tyvärr inte max prestera.

Novemberlyftet1

Gren 3: Medley Däck 5vält 360kg sandsäck 120kg 15 och lastas på 130cm.

Novemberlyftet7Sandsäcken visade sig vara besvärlig för många men det var bara 4st som inte fick upp den.
Vann gjorde Fredrik följd av Micke och jag blev 3a

Gren 4a: Farmers Walk 143kg alternativt 103kg i 15m.
Efter ett utmärkt jobb av en roddare med stålborste så satt väskorna som gjutna i händerna.
Här får nog herr Årsjö ta på sig en coach-miss. som begärde in 143kg väskorna till SVT-Kalle. han fick dom att lätta men kunde inte gå med dom. Anki gick lekande lätt med 103kg väskorna hela sträckan, Piribauer imponerade igen med att gå 7,7m med 143kg väskorna. Jag fick till ett bra lopp men Fredrik slog mig med 1sek. Calle barkman fick till 5,35m vilket förvånade mig då jag vet att det i vanliga fall inte är några problem. Jonathan Söderberg bröt tävlingen här på grund av rygg bekymmer.

Novemberlyftet5

Gren 5: Atlas stenar 1,25m 130-140-150-160-170kg.Novemberlyftet6
Här visade sig att tävlingen tagit ut sin rätt på många. Jag pratade med Micke före stenarna och varken han eller jag har lagt upp 170kg stenen i en serie förut så det kom vi fram till att det var idag det skulle ske! Johannes Grundström hade aldrig lyft sten i hela sitt liv men han fixade ändå 130-140-150 Imponerande! Calle barkman slängde upp 160kg stenen men missade på sista. Kalle från SVT fixade 130 men bommade just så pass på 140kg. Micke gjorde som vi kom överens om och la upp alla 5 på 84sek. Sen var det min tur. Och jag fick till bra lyft på dom 4 första sen andades jag lite grann och hörde hur Micke vrålade så jag högg i stenen och fick upp den sista på 64sek. Sist ut total ledaren Fredrik. å här visade han att de var ingen tvekan om vem som var starkast! Alla 5 på 45sek och vinnare av Novemberlyftet 2013!

Novemberlyftet3Jag vill tacka SVT, speaker Grape, domare Hedlund, roddarna som gjorde ett kanon jobb, sekretariat Mats, dj Simon, publiken och alla andra som har hjälpt till! Jag vill även tacka Jonte Söderberg och Johannes som hoppade in med så kort varsel. Tävlingen var över på 3tim. kl 16:15 var allting bortstädat, men nu är då strongmansäsongen över för min del lite rehab och börja hitta motivation för nästa år.

Här kan ni ladda hem det fullständiga resultatet.

Share

Leave a Reply


*


Translate