MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
02

Armwars, MAXgrip och Göteborg

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Som jag har väntat och längtat efter denna resa! Fast hela november har gått i en rasande fart och jag har knappt hunnit landa någonstans, minst av allt på jobbet tror jag. Men så äntligen så fick jag hoppa på bussen mot Östersund i torsdags efter jobbet för att sedan åka nattåget hela vägen ner. Det var rätt skönt att jag lyckades sova större delen av tågresan då jag brukar ha lätt för att bli åksjuk.

Efter jag kommit fram till Göteborg och tagit mig ut till Fia (Reisek), ätit och fixat oss så åkte vi in till stan igen till Rockbaren där kvällens event skulle vara. Jag hade under eftermiddagen även fått reda på att det blivit ändrade planer då min motståndare Elina Persson var sjuk så jag skulle få möta Mari Thysell i stället. Hon är en grym armbryterska i -60 klassen och är riktigt snabb så det gäller att vara alert.

Det var trångt, det var varmt, det var försenat, men det var också otroliga matcher och trevligt folk och stämningen var hög. Jag och Mari var sist ut i vänster och jag började med en snabb vinst. I och med hennes förlust tror jag att hon blev ännu mer upptaggad och de andra två matcherna vi gick i vänstern var det jag som förlorade.
Sedan i höger började jag likadant med en vinst och sen två förluster men där i mina förlust matcher bromsade jag upp henne och försökte ta mig upp igen men som ni förstår misslyckades med.

Hur som helst så är jag nöjd och det var roligt!

Lördag och söndag var det fitnessfestivalen och Arm Wars hade sin inspelning där båda dagarna. Även där var det bra och tuffa matcher. Där fanns också flera dagstävlingar i annat smått och gott, jag provade dips och en grej försvarsmakten hade där man skulle hålla sig uppe i en stång. Det var sjukt mycket folk så det gick knappt att gå runt där och jag var mest vid armbrytningen. Förutom på söndagen då MAXstyrka hade sin tävling i rolling thunder. Jag slog mitt förra personbästa på 42.5 med 43 kilo och på nästa vikt som var 48 så var det millimeter ifrån att klara det. Jag lyfte den hela vägen flera gånger men fick inte till ett giltigt lyft så jag stannade på 43. Det får duga och jag vägde mig idag och vågen visade 50.5 kg. Och Fia vann överlägset!

Idag var vi på gymmet en sväng och körde lite lätt för att avsluta med thaiboxning som var grymt kul! Fia fick in en ordentlig spark så jag tappade andan en stund men jag tror mina slag vägde upp det. Tåls att testa igen nästa gång jag är här. På onsdag åker jag hem och jag får se vad Göteborg har mer att bjuda på innan dess. Tack alla inblandade för en trevlig helg i vilket fall!

På Instagram finns några bilder: @blindedition

Share

Leave a Reply


*


Translate