MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
02

ArmWars under fitnessfestivalen

Posted by Martin Sohlin 0 Comment

Armwars har man ju kollat på en del men i helgen fick man uppleva de på riktigt!

Jag har tänkt göra ett inlägg ett tag angående ArmWars men har avvaktat då jag ej visste till 100% om jag skulle vara med.
Den stora skillnaden mellan att bryta en vanlig tävling och armwars är att man möter en motståndare istället för flera i en match bäst av 6 matcher,
sen är de “bara” en minut vila mellan matcherna, denna gång blev de bäst av 7 för att få ett avgörande

Jag fick möta en dansk som heter Kim Jacobsen, i höger (vänster vilas fortfarande) jag hade inte så bra koll på honom de enda jag visste var att han var en bra masterbrytare.
Jag vann de 3 första matcherna, i den fjärde omgången startade jag ner han, de blev en tjuvstart ja upplevde att jag hörde ready GO!, ja gick på go då börjar man fundera, de här verkar gå hem..
jag kände en hel del pump i underarmen vid detta laget, får man pump i armarna som armbrytare på match är de o-bra!
i omstarten var jag helt borta och blev neddragen till kudden, lika så de resterande matcherna, jag var helt enkelt sämre tränad för detta än han.

De är som sagt ca 1 min mellan matcherna så man har inte så mycket tid att återhämta sig på, jag märkte definitivt att muskelkonditionen är på tok för dålig om ja
ska fortsätta bryta i detta format!

De var mycket lärorikt och roligt att få chansen att prova på!

De jag egentligen “oroade” mig mest för var intervjun efter matchen, de är inte varje dag man snackar engelska när de finns 230 miljoner potentiella tittare plus närvarande publik då blir de inte lättare men de blev nog inte den sämsta intervjun någonsin=)

Om man sammanställer tävlingen för min del så var ingen av mina matcher direkt som jag ville, jag var inte tillräckligt alert sen bröt jag mycket sämre än vad jag är kapabel till att göra
men de är inget att gräva ner sig i, jag vet vad jag behöver slipa på så de är bara att träna på så blir de bättre!

ArmWars DSC_8633

DSC_8658DSC_8696

Share

Leave a Reply


*


Translate