MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
04

Fitnessfestivalen och film

Posted by Sebastian Davidsson 6 Comments

I helgen var jag i Göteborg och kikade på fitnessfestivalen. Alltid kul att träffa likasinnade och även en del nya bekantskaper.

Jag ställde även upp i Max grip Challenge liksom förra året. Då klarade jag 95.5 kg och jag visste redan innan tävlingen att jag skulle ha svårt för det nu för greppet just i den övningen är lite sämre för tillfället (även att andra, för strongman,  mer relevanta greppövningar som farmers funkar kanon).

Jag drog 88 kg och bommade på 93 vilket var sämre än väntat men men.. Jag vet inte vilken plats jag kom på, det blev inte så intressant 🙂 Danmarks starkaste man Nicolai Hansen vann och Kalle Lane kom 2:a.

Min syster Susanna ställde upp i tävlingen utan några träningsförberedelser men med en mycket bra grundstyrka vilket gjorde att hon klarade 43 kg som räckte till en delad 4:e plats!!!

Annars rullar träningen på som den ska. Jag börjar lyfta tyngre och stegra upp vikterna inför nästa säsong. All känns kanon i kroppen, inga krämpor alls så det är kanon.

Gjorde en film från den senaste träningen för den intresserade 🙂 Där testas först lite roliga utmaningar. Den första var att rycka 50 kg när man håller i vikterna, Anders Bergströms påfund. Roligt eftersom vi klarade det! Sedan kör jag mark  hållandes i vikterna. Utmaningen, satt av Stefan Waltersson, var att göra flest reps på 100 kg. Jag har inte sett något resultat där än så jag brände av en 10:a med mer i tanken. Sedan la jag på 140 och klarade 4 reps med nöd och näppe. Se själva!

Share

6 Responses so far.

 1. Fredrik Svensson skriver:

  Du ser stark ut.

  • Sebastian Davidsson skriver:

   Tack Fredrik! Ja det känns bra inför nästa säsong! Hoppas du är med och krigar nästa år men vad jag förstått så blir det sl/bpsatsning?

 2. Joakim skriver:

  Hur mycket hade du på i knäböjen i Smithmaskin?

  • Sebastian Davidsson skriver:

   250 kg. Det passet körde jag på jobbet och det var faktiskt alla vikter som fanns haha 🙂 Första gången jag körde tung böj i Smith men det kändes bra så det får bli fler gånger!

Leave a Reply


*


Translate