MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
31

Min årskrönika.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 8 Comments

Tänkte skriva om mitt 2013. Blivit mitt bästa år i karriären där det blivit dubblavärldsrekord 16 svenska rekord Europamästare samt några SM guld.

Bröjade i januari. SM i styrkelyft och bänkpress. Blev dubbla guld med 360-330-310=1000 i SL och 333kg i bänkpress. Blev som den riktiga comebacken på dom stora vikterna. Efter nåt skadeår.

Mars: Var med på ett Klubbmästerskap i klassisk SL och drog sönder triceps i bänkpress.

Maj: VM i bänkpress. Pga av triceps skadan jag fick i mars hade jag knappt kunnat träna alls under mars april. Kom igång typ 3 veckor innan VM. Men lyckades göra en bra tävling ändå med svensktrekord 342.5kg. Tyvärr förlorade jag medaljen på kroppsvikt. Blev 4.

Augusti: Tränade på hyfsat och var i rätt bra form till bänkpress EM. Var vidriga förhållanden med extrem värme. Men gjorde en bra tävling med 3 godkända lyft och 340kg. Blev europamästare. Äntligen vann jag ett stort mästerskap har många silver medaljer sedan tidigare.

September: Åkte till frankrike på west europamästerskapen i SL för att försöka kvala till styrkelyfts-VM. Hade som krav på mig att göra runt pers som var 1040kg för att bli uttagen. Var i bra form men väldigt tveksamt att jag skulle göra dom vikterna. Men gjorde min då livs bästa internationella tävling med alla godkända lyft 362.5-361-315=1038.5 och jag blev klar för VM. Otroligt skönt att jag lyckades slå världsrekordet med 361kg. Kom lite oväntat. Visste att jag var i bra bänk form. Men inte så bra.

November: Styrkelyfts-VM. Tidernas tuffaste startfält så försökte bara samla kilon. Gjorde min bästa SL tävling i karriären med 372.5-355-322.5=1050 räckte till en 7e plats och VM silver i bänkpressen. Tyvärr vart jag av med världsrekordet.

December: Lag-SM i styrkelyft. Gjorde åter igen en bra tävling med serien 373-345-337.5=1055.5 äntligen slog jag Anders Johanssons SL rekord. Samt även skoj att jag fick till marklyftet. Slog ett 7år gammalt pers.

Mycket nöjd över året.

Vad har 2014 att bjuda på då?. Har SM i bänkpress och styrkelyft i mitten av januari. Sedan blir det grundträning några månader för att vara i min livsform i maj. Där det först är EM i styrkelyft sedan VM i bänkpress. Konkurransen i tungvikten är mördande men siktar på topp 5 i SL kanske medalj beroende på vilka som kommer. VM i bänkpress siktar jag givetvis på GULD men så många bra så att fixa medalj är en stor prestation. Sedan är EM i bänkpress i augusti samt eventuellt styrkelyfts-VM i nov.

För att nå dom riktigt stora vikterna i styrkelyft måste jag höja min knäböj och marklyft till nivåerna upp mot 400 i böj och 350 i mark. Så kommer fokusera på det.

Satsar helt och hållet på tävlingar med utrustning är det jag brinner för och tycker är roligast. Kommer kanske göra nån serie tävling klassikt för att hjälpa laget men inget jag satsar på. Blir inge strongman tävlingar. Tänker satsa på SL och bänkpress nåt år nu för att nå mina mål. Sedan blir det strongman 2015 eller 2016.

Gott nytt år alla. Hoppas alla läsare får ett starkt 2014.

Share

8 Responses so far.

 1. christoffer öberg skriver:

  riktigt bra tävlingsår! 2014 blir ännu bättre!lägg allt krut på utrustningstävlingarna för det är där du är bäst och det är där du utmanar världseliten..men en liten klassisk sl här och där är inte fel för att bekräfta att utvecklingen styrkamässigt går framåt,men du behöver ju inte gå upp på några maxvikter det kan du spara till utrustningen sitter på…320 marken såg riktigt bra ut,tror du har hittat en stil nu som fungerar både raw och med dräkt på.nu är det bara raw böjen som kan hindra dig att nå 1100kg! 🙂 mvh och gott nytt år

 2. Fredrik Svensson skriver:

  Tack gott nytt år själv. Ja en 300kg raw böj är ett måste för att nå 390-400 med dräkt. Marken känns helt klart bra nu.

 3. MAXstyrka skriver:

  Vilket otroligt år du har haft! Mycket imponerande!

 4. Fredrik Svensson skriver:

  Tack bara hoppas 2014 blir ännu bättre.

 5. maattee10 skriver:

  man kan inte vara annat än imponerad, grymt år du haft. jag hoppas och tror att 2014 kommer bli minst lika bra;)

 6. Fredrik Svensson skriver:

  Tack. Hoppas själv det också.

 7. Sebastian Davidsson skriver:

  Riktigt grymt år, fortsätt så!

Leave a Reply


*


Translate