MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
06

bra pass men hade hoppats på mer

Posted by Standardspråk för webbplatsen 5 Comments

Knäböj med bälte: 120/3*2 160/3 200/3 240/3 270/2

Mark: 120/3 170/1 210/1 250/1 300/3 (bälte)

Frontböj utan bälte: 60/3 100/3 140/3 170/3

Bra pass men dagsformen var inte 100. Hoppades på 3 på 270 första gick lätt men fick fram vikt så blev tungt. Film finns på min Facebook. Mark är 3 reps på 300 utan dräkt pers. Siktade på 4 men 3e var tungt så gav mig där. Kanske hade gått om jag börja med mark. Höll vikten ca 10sek i toppen för att träna greppet.

Share

5 Responses so far.

 1. Axel Härstedt skriver:

  Hej!

  Brukar följa dina inlägg här och är intresserad av att veta lite mer om varför du väljer de övningar, set och reps som du gör?

  Ex: Har du ett system eller går du på känsla inför varje pass?

  Ex: Varför valde du benböj före mark och inte tvärtom?

  Lycka till!
  Axel Härstedt,
  Diskuskastare i friidrottslandslaget

 2. Fredrik Svensson skriver:

  Jag kör mycket på känsla. Bänkpress har jag haft mycket skade problem. Behöver ca 5 dagars vila mellan passen.

  Böj har jag liten tanke. Pass 1 5 gånger 5 utan bälte. Började på en bestämd vikt och höjer 5kg i veckan.

  Pass 2 stegrar upp till en vikt som känns lagom tung. Känner jag att jag har en bra dag går jag på en max 2 eller 3a. Känner jag mig sliten stannar jag lite lättare. Mark kör jag nästan bara djupa och 5 reps. Börjar på en bestämd vikt höjer 5kg i veckan. Nu har jag kört vanlig mark 2 veckor för har sm nästa helg.

  Så lite tanke finns men mycket på känsla.

 3. Axel Härstedt skriver:

  Okej, intressant.

  Väljer du att köra benböj innan mark därför att det är i den ordningen som du tävlar i styrkelyft, eller finns det någon annan förklaring?

  Föredrar själv att börja med mark eftersom jag vill att ryggen ska vara utvilad när jag kör mark, plus att utförandet tenderar att fokusera mer på den koncentriska fasen än böj som innebär mer excentriskt arbete eftersom övningen börjar i upprätt läge.

  Rätta mig gärna om jag har fel.

  Axel

 4. Fredrik Svensson skriver:

  Inget fel i det. Jag lägger det så eftersom jag tävlar så. Men i vissa perioder kör jag bara mark själv ett pass. Men nu när jag kör ena passet 5 gånger 5 i böj lägger jag in marken med andra böj passet annars blir det för långt mellan passen. Sedan vill jag vara så fräsch som möjligt på böjen så då har det blivit naturligt att köra mark efter.

 5. Axel Härstedt skriver:

  Tack för svaren och lycka till på kommande tävlingarna!

Leave a Reply


*


Translate