MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
12

En fundering angående avundsjuka

Posted by Jonna Blind 1 Comment

Idag har jag haft besök av en reporter från Sveriges Radio. Hon gjorde ett inslag för FjällRadio som kommer att sändas sen. Passande nog så var det 25 grader kallt ute så efter en promenadintervju och frost i håret så gick vi in och vi bjöd på äpplepaj.

Annars så är det en grej jag har funderat på. Det här med avundsjuka och dold tävlan inom styrketräning. Det som gör att det finns de som använder gymmet som en catwalk där de går fram och tillbaka i nya träningskläder. Och att det finns de som hela tiden söker bekräftelse för sin kropp. Men de kan ALDRIG öppet erkänna att någon annan har utvecklats eller har en fin kropp.

Vad är det som gör att det är okej att försöka ragga ihop så många antal likes på sin Instagrambild utan att gilla någon annans? Hashtaggar som #minresaräknas används men.. Såklart räknas din resa, men det gör även min och min kompis resa. Inte bara din och den där grymma Gladiatorn som du också följer och gillar alla bilder på i hopp om att bli sedd och få komplimanger. Eller ännu bättre, TIPS!

För om den där supermänniskan har byggt en sån kropp och blivit så framgångsrik och uppmärksammad så måste ju allt den gör vara bra? Så att om jag kan få ta del av det så kommer samma sak hända mig? Därför frågar jag. Gillar alla bilder. Följer samma broccolidiet i en månad för det var ju bra. Köper samma kläder och kör på samma kosttillskott. Gör samma övningar och hoppas på att resultatet ska komma.

Jag har då fått lära mig att man ska hälsa på alla man möter (bor i en liten by så), man ska vara trevlig och hjälpsam och att alla är värda en chans. Är det någon som har gjort något bra så säger man det, även om den personen har utvecklats snabbt och numera lyfter 30kg vikten medans jag fortfarande gnuggar på med halva den vikten.

Avundsjuka för någon annan har snyggare muskler? Använd den för att motivera din träning ännu mer. Lyft vad du kan, tävla på tävlingar om du nu sysslar med sånt, tävla mot en kompis. Men jämför dig inte med någon random snubbe med Hulken-kropp på gymmet. För du har ingen aning om dennes bakgrund och resa. Gör ett eget träningsschema som passar dig och var glad över det du har. Om du är det, så är även jag glad för din skull.

Din träning är ditt ansvar och för din egen skull. Som jag har sagt förut, visa andra uppskattning! Samma som du vill ha då du gjort något bra. En annans framgångsresa kanske inte passar just dig. Att göra 4 pass i veckan med marklyft kanske bara ger dig ont i ryggen och du kan inte träna alls. Och står där på ruta ett igen med gaser i magen efter all broccoli..

Share

One Response so far.

  1. Jossan skriver:

    Så viktigt och väl skrivet. Tack!

Leave a Reply


*


Translate