MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
03

Påmålad och falsk som andra?

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det är lite tråkigt att det ofta sätts likhetstecken mellan att påmålad och falsk. Faktum är ju att de två inte alls behöver vara synonyma, de har egentligen inte alls med varandra att göra. Om vi förflyttar oss till den mer konkreta verkligheten med hus och möbler så framstår tanken precis så absurd som den egentligen är. Prova att ringa lokaltidningen och avslöja att den lokala möbelhandlaren säljer falska möbler. När de sedan mitt i nyhetstorkan förväntansfullt möter upp utanför affären, så går du triumferande in och pekar. ”Titta! Påmålat!”  Eller så provar du samma sak med en mäklare. Se till att du får tag på en annan reporter, den första kommer nog inte tillbaka efter incidenten vid möbelaffären. Peka indignerat i annonserna och skrik ”Målade hus!”

En del saker, för att inte säga de flesta, ska vara målade. Det finns flera orsaker. Dels för att den ansvarige helt enkelt tycker att det blir finare så, kanske för att bättre smälta in i en helhet, eller det som faktiskt ofta glöms bort, som ett skydd mot omedelbart slitage. Däremot om man målar något för att kunna utge det för att vara något det inte är så blir det självklart fel, men det är rätt sällan det händer.

Jag klär och uppför mig väldigt olika beroende på sammanhang och tillfälle. Att hävda att det är ”jag” och ta på mig jeans och t-shirt när jag håller i micken på Nemiroff vore korkat. Hur bekvämt det än känns en fredagskväll hemma så skulle det kännas obekvämt där. Är smokingen därmed ett uttryck för falskhet? Nej, det är den sida av mig jag väljer att visa där. Däremot skulle smokingen vara obekväm och opraktisk när jag är bjuden på jakt i i sörmland, hur mycket grevar och baroner det än är i jaktlaget. Inte heller uppför jag mig likadant när jag är gäst som jag gör om det är i något av de jaktlag där jag faktiskt är medlem. Jag är knappast blyg och tillbakadragen, men något mer nedtonad, eftersom det handlar om respekt för dem jag gästar. Falskt? Nej, jag kan faktiskt dämpa mig något vid behov. Ska du träna ihop med någon för första gången, och du tycker att det vore roligt att imponera, så är det troligt att det ”råkar” bli den muskelgrupp som du faktiskt kan få upp lite varv i, och inte din svagaste övning. Inget fel i det, det är en del av dig, och du väljer att visa det du vill. Om det är en tjej du tränar med så spelar det i och för sig troligen mindre roll för henne, då tjejer inte blir lika enkelspårigt imponerade av kilon, men då kommer den andra aspekten in. Du kommer att framstå som mycket sexigare med det självförtroendet du får i ryggen av att få visa upp paradövningen vilket gör dig tryggare, och ger dig därmed mycket bättre odds inför den efterföljande kvällen.

Så är det i livet i stort. Måla så att du tycker det ser snyggt ut, så kommer säkert en hel del andra att tycka det också. Man ska inte ljuga, vare sig i ord eller handling. Men det finns heller ingen anledning att ljuga, när man kan säga sanningen på så många sätt.

Share

Leave a Reply


*


Translate