MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
14

Dalarna och Storuman

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Den här veckan är en speciell vecka. I söndags åkte jag och en till från Vilhelmina södra Sameby ner till Idre i Dalarna tillsammans med tre till här uppe ifrån på kurs. Det var en slaktkurs där vi fick gå igenom alla steg i hur man slaktar på slakteri, både teori och praktik. Dag ett och två slaktade vi sammanlagt 30 renar och det var nyttigt att få träna i praktiken alla momenten. Tredje kursdagen hade vi teori i en kurs så vi blev godkända besiktningsmän för vilt i skogen. Sammanlagt var vi tio kursdeltagare och det var trevligt. Tredje dagen körde vi hem efter kursen var klar och direkt jag kom till Vilhelmina så bytte jag bil och körde till Storuman.

Två dagar har nu jag och Heidi arbetat med att skruva ihop 25 st armbrytarbord och är nu proffs på det och på att packa in dem smart så det ska rymmas i det lilla förrådet. Kan även berätta av egna erfarenheter att det ryms fem armbrytarbord i en Volvo. Varje bord då vi paketerat dem är i två lådor och väger totalt 42 kilo. På kvällarna har Dante fått köra slut på det sista av krafterna med olika lekar, bland annat med traktorer, spindlar och gamla ostmackor. Det gäller att ha fantasi.

Igår kväll hann vi även med ett kort armbrytarpass på klubben med Storuman Armsport. I morgon och resten av helgen ska vi ta nåt gympass. Det kommer vara en fin och bra helg. Ett av gympassen kommer vara lite explosivt inför tävlingen Golden Arm i Eskilstuna som jag ska delta i nästa helg. Och även om vi inte hunnit träna så mycket nu så känns det i armarna efter att ha skruvat och burit så mycket i samband med borden.

Det är Alla hjärtans dag idag, jag är väl inte den som firar det precis men tycker att alla kan tänka på sitt eget hjärta lite. Motion, bra kost och bra umgänge gör gott. Ha en trevlig helg!

Share

Leave a Reply


*


Translate