MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
09

Veckan som varit med drängalyft och filmer

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

Detta har varit en rolig och bra vecka som gått jättefort!

I måndags kväll var jag på Värnamo Atletklubb där kunniga tyngdlyftningsinstruktörer från Jönköping instruerade. Väldigt lärorikt och jag har fått bra tips som ska kunna hjälpa mig att hantera mer vikter, både i vändning och stöt 🙂

IMG_1376

I tisdags körde jag ett markpass enligt mitt markprogram. Denna kvällen skojade jag dock till det med att köra allt med en apollons axel utan remmar. Hur det såg ut finns dokumenterat nedan. Anledningen till att jag körde med axel är att jag ska snart tävla och då är en gren Apollons-mark på 240 kg för reps. Tävlingen är på Sundkraft Gym i Lund den 2 mars. Det ska bli skoj och nyttigt att tävla igen och det är ett jättefint gym med bra tillgång till strongmanutrustning! Mer info om tävlingen finns här.

I onsdags blev det sedan pressar. Sedan har resten av veckan spenderats uppe i Värmlands skogar där ett gäng kompisar och jag tittat på rally och haft roligt 🙂 Idag åkte vi hem och på vägen passerade vi Kungslena, en liten by med en hal och otymplig drängasten på 167 kg. Förr i tiden så gick det till så att för att få anställning på gården så var drängen tvungen att lyfta stenen 3 gånger. För att sedan få gifta sig med någon av döttrarna så krävdes 7 lyft!!!

Denna stenen kom jag i kontakt med första gången 2005 då jag testade att lyfta den. Då såg det ut så här:

Sedan har jag varit där några gånger men faktiskt aldrig lyckats att lyfta den. Det är väldigt dåligt grepp så även att vikten numera är lätt för mig så gör greppet det nästan omöjligt att lyfta den. Idag var sämsta tänkbara förutsättningar med blött väder och regn. Klister eller magnesium är såklart inte tillåtet för det hade ju inte drängarna förr heller. Men jag ville äntligen besegra stenen. Jag tänker, med tanke på att sten- och greppgrenar är bra grenar för mig, att jag måste klara lyfta den om vissa av drängarna förr gjorde det. Jag klarade äntligen det men jag är stum av beundran när jag inser vilken oerhörd styrka dåtidens hårt arbetande drängar hade. Respekt!

Det fanns även en lättare sten på 100 kg som jag testade att pressa över huvudet 🙂 Simon Andersson var också med på resan och han lyckades också pressa stenen. Mycket starkt, bra jobbat Simon!!!

Nästa vecka blir det Malmö på fredag för att vara tävlingsledare på Sveriges Starkaste Dräng och sedan en tripp till Ystad och Anders Lindbladh, ska bli roligt!

Share

Leave a Reply


*


Translate