MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
14

300 kg knäböj och kalvar

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

Konstig kombination men inägget ska faktiskt handla om båda sakerna! 🙂

Jag var sliten i kroppen efter tävlingen i Skåne så jag vilade större delen av förra veckan och det gjorde jag rätt i. För i söndags bestämde jag mig för att försöka mig på 300 kg i rawböj, en drömgräns. Inför passet var mitt pb 282.5 kg satt på en styrkelyftstävling för 1.5 år sedan. Vänster knä har sedan strulat från och till vilket gjort att jag haft svårt att träna ben överhuvudtaget i perioder.

Men den sista tiden har jag fått några bra böjpass och jag kände mig självsäker. Nu var det dags, för när väl tävlingssäsongen drar igång så blir det svårt att få in tunga benpass. Jag värmde upp, allt kändes kanon. 270 blev sista uppvärmningslyftet vilket kändes som papper. Så jag hade en bra känsla, så bra att jag övervägde att lägga på 305 kg istället. Men jag tog det säkra före det osäkra och gick på 300 vilket gick med mer i tanken, härligt!!!

Sen körde vi farmers, ok och däck som gick jättebra. Filmbevis finns nedan, finns det inte på film har det inte hänt 🙂 Djupet känns ok.

Veckan som varit har än så länge bjudit på ett rygg- och bålpass och ett tangerat pers i militärpress. Idag skulle jag kört frontböj men det blev inte så. Får se om jag ger mig på det imorgon, på söndag är det sedan dags för ett nytt grenpass i Vaggeryd. Då ska det lyftas!!! Tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg! Mer om det kommer.

Våren är min favoritårstid och nu har den kommit till Kärvaryd. Jag har fått 5 kalvar än så länge och allt har gått bra så det är skönt. Innan idag hjälpte Susanna mig att märka den sista kalven och kalvarna sprang runt och lekte i lösdriften precis som det ska vara. Den yngsta kalven är bara drygt ett dygn gammal på bilden.

IMG_1468 IMG_1484 IMG_1494 IMG_1498

 

Share

Leave a Reply


*


Translate