MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
04

Årets första tävling

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

I söndags åkte David, Rikard och jag ner till Skåneland för att göra det vi tycker är roligast; att lyfta tunga vikter 🙂 Rikard och jag för att tävla. David för uppvisning i stocklyft. Därför var vår stock med ner.

Tävlingen vi ställde upp i var Skånes kraftkarl arrangerad av Sundkraft Gym i Lund, Andreas och Emina Strandberg. En rolig och välarrangerad tävling med fina priser! 8 tävlande ställde upp. Anders Lindbladh skulle varit med och blivit en svårslagen motståndare men han drog tyvärr sönder sin biceps för en månad sen så han dömde och visade att han är en riktigt bra och rättvis domare. Janne Malmqvist skötte snacket 🙂

Normalt brukar jag se till att vara helt utvilad inför en tävling men inför denna tävling, som inte var jätteviktig och med ganska lätta vikter, så tränade jag och högg i skogen fram till och med lördag. Jag hade sjukt mycket träningsvärk i korsryggen men det var bara att bita ihop.

Första grenen ok 300 kg 20 m. Ett ganska vingligt ok märkte jag. Jag fick lotten att gå ut allra först vilket alltid är svårt men jag visste att jag var tvungen att vara sjukt snabb för att vinna grenen. Tror jag kom ner på dryga 7 s och fick ett bra race. Kunde kanske varit lite snabbare i starten men helt ok . Detta räckte till en 2:a plats där Johan Espenkrona gick lite snabbare. Han var sjukt snabb så hatten av! Rikard gick på knappt 8 s, tog en klar 3:e plats och överraskade många tror jag.

Daniel Matsson har filmat lite, här från oket.

Sedan var det stocklyft. Vi skulle reppat på 110 kg men det blev för max istället. 110, 120, 125, 130 och 135 klarade jag enkelt och då var det bara Espen och jag kvar. Ett ganska högt tempo gjorde att jag inte hade kraft nog att ta mer så jag stannade på 135 kg och kom 2:a medan Johan pressade 140!!! Niclas Lindgren 3:a och Rikard 4:a.

Conans med 330 kg i last. En kort conans som blev väldigt lätt, kanppt 200 kg i handtaget. När jag gick ut ledde Rikard på 3.5 varv, jag slog det med ganska liten marginal och fick kramp i både rygg och rumpa, det gick inte gå längre. Det lyckades Johan slå och han gick 4 varv vilket gjorde att jag kom 2:a här också. Nu satt jag i en riktigt dålig sits med 3 poäng upp till Johan med bara 2 grenar kvar!

Nu var det dags för David att lyfta. Han la på 197.5 kg och klarade det vilket gör det till ett nytt nordiskt rekord!! Fantastiskt!!!!

4:e grenen apollonsmark, reps på 240 kg. När jag gick ut ledde Andreas Strandberg på 7 reps och sedan 4 reps och nedåt. jag gjorde 8 reps enkelt. Sedan gjorde jag 2 till för att få lite revansch 🙂  Johan gjorde sedan 5 reps vilket gav honom en 3:e plats och mig en 1:a plats. Ett poäng upp till Johan inför sista grenen, spännande!

Film från grenen finns här.

Ett ansträngande medley avlutade tävlingen. Skjuta en släde 15 m, duck walk 170 kg 15 m och 4 däckvält på 320 kg. Rikard låg 3:a och säkrade 3:e platsen genom att få en ledartid på ca. 75 s.  Jag gav ALLT här och fick ca. 45 s. Nu var mina enda chans att Rikards tid skulle slå Johans. Men Johan visade att han har hittat en grymt bra form och tog 2:a platsen här med ca. 65 s. 1:a plats

Slutresultat:

1. Johan Espenkrona 37 p (3 grensegrar)

2. Sebastian Davidsson 37 p (2 grensegrar)

3. Rikard Andersson 25 p

4. Andreas Strandberg

5. Robin Hedström

6. Niclas Lindgren

7. Martin Jonasson

8. Simon Simonsson

lund

Kunde inte varit jämnare 🙂 Jättekul för Johan då han förra säsongen inte kunde göra sig själv rättvisa med ryggproblem. Men vänj dig inte vid detta Johan för nästa gång, då jävlar 😉 Också jättekul för Rikard som var lättast i startfältet med sina 100 kg och bara 21 år gammal och ändå kom på en klar 3:e plats mot ett bra startfält!!!

När jag tänker tillbaka på förra årets första tävling som hölls i Skövde så hade jag inte heller marginalerna på min sida. Så följer jag bara förra årets mönster så kommer resten av säsongen att bli grym!

Nöjd med mina prestationer förutom stocken och conans. Skönt att ha gjort en tävling och fått tillbaka lite tävlingsrutin inför de stundande stora tävlingarna. Jag kände att jag hittade mitt fokus och driv i de sista grenarna så nu kör vi!!!

Share

Leave a Reply


*


Translate