MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Vad man än håller på att bygga i livet så använder man på det ena eller andra sättet verktyg och utrustning. Som så mycket annat så blir det mycket lättare att förstå om man utgår ifrån ett mycket konkret exempel. Byggställningen som går åt för att komma åt att bygga upp det man vill på ett hus hör inte till huset. Vilket är orsaken till att den är betydligt mycket mer provisoriskt byggd än själva huset, betydligt dragigare, och passar inte riktigt in i den tänkta idealbilden. Bara för att du har satt en skiftnyckel på remskivan för att kunna dra runt en motor medan du skruvar med den, så betyder det inte att den hör dit permanent.

Eller för att hoppa till en helt annan miljö, bara för att det kan verka som en bra idé att lägga en ansiktsmask, så betyder det inte att man ska ha kvar den när man går ut på krogen. Flyttar vi oss till träningsvärlden så finns det en massa exempel på  den här typen av tillfälliga redskap som är väldigt användbara, men som ändå inte hör till den permanenta slutprodukten. Träningsscheman, dieter, pt:ar och annat är just det. Verktyg, byggställningar, som är till för att arbetet ska gå lättare. Talar man om livsåskådningssmmanhang eller religiösa miljöer så finns det en hel del där också, kyrkan kallar det liturgi, prästerskap och annat.

De allra flesta av oss vet vad som är en tillfällig hjälp, och vad som är det mer permanenta målet, men ibland kan ett projekt hålla på så länge att man tror att utrustningen hör dit permanent. Jag börjar snart att tro att att byggkranarna runt Karolinska är permanenta konstinstallationer, eftersom jag ser dem varje dag. I en del kyrkor har man glömt bort att det viktiga inte är skojiga mössor och rituellt språk, även om det kan hjälpa till att lugna ner själ och tankar hos en del. Precis som en hel del träningsnarkomaner behöver sina nedskrivna scheman med repsantal och antal proteindrinkar. Har man något stort på gång så är det naturligtvis ok om livet ser ut som en byggarbetsplats ett tag.

Men det är klart, om du är rädd för att huset rasar om du tar ner byggställningen så ska du nog se över byggteknik och material. Samma sak med mat och träning, klarar du inte efter flera år av att äta och träna vettigt utan nedskrivna scheman så ska du nog fundera på vad du bygger med. Och om du tror att det är viktigt för att finna meningen med livet att du sitter i ett tillräckligt gammalt hus och att killen längst fram har rolig mössa så är det samma sak. Det är ju bra om livet funkar även när du plockar ner byggställningen.

Share

Leave a Reply


*


Translate