MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
01

En kärleksförklaring till armbrytning

Posted by Kristian Wiklund 0 Comment

1553538_629910570408467_212695582_o

Vad är armbrytning och vad betyder den för individen som utför armbrytning? Eftersom jag själv är en aktiv armbrytare, så ska jag försöka förklara det för så gott jag kan. Oavsett hur mycket du än tjänar, så betalar det inte dina månadsliga räkningar i vardagen. Hur mycket troféer du hovar in med åren som går, så lägger den inte fram mat på bordet. För dina nära och kära o dig själv. Vi får jobba skiten av oss för att kunna ta oss till armbrytartävlingarna runt om i världen och för att kunna få möta våra armbrytarvänner, samt nära o kära än en gång. Och efter en hård dag på jobbet, så går vi alltid till det stället, där vi kan med rak rygg kan säga ”Det är mitt sekundära hem!”. Det är ställe som vi alltid går till, för att träna och få socialisera med våra sekundera familj och armbrytarvänner. Men för en del, så är det ens riktiga familj, som de har inom denna fula, men vackra värld. Jag har till o med sett att kärlekens blommar inom denna sport, som den tidiga våren som sträcker sig i det norr, som är både bra o rörande att se.

Men vad har armbrytningen gett oss? För mig personligen, så har den gett mig så mycket att det är helt omöjligt att försöka beskriva det med ord. Att ens försöka, skulle vara helt meningslöst. Den har gett mig en ljus väg att fortsätta framåt, samt den har gett mig vänner, samt nära o kära som jag ens haft magen om att drömma om. Inte bara inom mitt hemland Sverige, men även runt om i världen. Denna sport har blivit en del utav den jag är, i både kropp o själ. Och det kommer den alltid att vara, tills det sista andetaget lämnar denna kropp. För många har sporten hjälpt de, både mentalt och fysiskt. Denna sport har gett oss starka band med våra armbrytarbröder o systrar. Denna sport har gett de mer självkänsla, både som atlet inom denna sport och som individer i det vardagliga samhället vi lever i. För jag kan stolt säga att om sporten inte hade blivit presenterat för mig, så hade jag aldrig mött de raraste, snällaste och härligaste individerna som jag har haft den stora äran att få träffa, både inom min hemmaklubb Storumanarmsport och inom Sveriges trakter.

Om jag ska sammanfatta allt, så har armbrytningen gett oss mycket. För en del så har armbrytningen blivit deras katalysator, deras räddare, för en del mörka saker som har hänt under deras liv, både inom skolan och livet i allmänt. För en del så är armbrytningen en hobby. För en del så är det bara en sport. Men för en del, så är den en del av de själva, som har gjort de till de individer som de är nu idag. Och att kunna fortsätta framåt, utan att titta tillbaka med ett ansikte som säger ”Kom igen livet, ge mig allt du har! Du skrämmer inte mig.”. I dagens samhälle som vi alla lever i idag.

Share

Leave a Reply


*


Translate