MAXstyrka

Allt inom kraftsport

mar
30

Savickas vann WSM 2014

Posted by MAXstyrka 0 Comment

I dagens första gren, Truck Pull, så vann Brian Shaw grenen framför Hafthor. Det var Brians första grenseger i finalen och det gjorde att Shaw gick om Savickas i totalen. Terry Hollands kom trea i grenen och Savickas kom fyra. Hafthor ledde totalt med fyra poäng före Brian Shaw här, och fem poäng före Savickas. Mike Burke låg tio poäng bakom Hafthor nu.

savickasvinstI den andra grenen för dagen, knäböj, så vann Savickas grenen, vilket gjorde att han gick om både Brian Shaw och Hafthor i totalen. Stången vägde 330 kg, och Savickas gjorde inte mindre än 15 reps. Jerry Pritchett kom tvåa med 11 reps och Brian Shaw kom trea med 10 reps. Hafthor Björnsson gjorde sju tunga reps innan han föll bakåt och fick rullgardin. Inför den sista grenen ledde Savickas tävlingen med sina 53 poäng, medan Hafthor låg tvåa på 51½ poäng och Shaw trea med 51 poäng. Mike Burke låg fyra med 40 poäng, och var därmed garanterat utanför pallen.

I den avslutande grenen, Atlasstenarna, så gick (trean) Brian Shaw ut mot (fyran) Mike Burke. Burke lastade upp samtliga stenar, men podiet till den första stenen vältes omkull. Burke blev därmed nollad i grenen. (Uppgifterna är inte officiella) Brian Shaw fick tiden 23,94 och gick upp i ledningen när det var två man kvar att gå ut.

Hafthor, som låg tvåa, gick ut mot ledaren Savickas. Här visade Hafthor varför han fick titeln “King of the stones” för tredje året i rad efter kvalen. Han utklassade motståndet och fick tiden 19,46, men Zydrunas Savickas kom tvåa på tiden 23,53 och vann därmed sin fjärde titel i WSM. Hafthor förbättrade sin tredjeplats från förra året, och Brian Shaw halkade ner till en tredjeplats.

Slutresultatet borde se ut såhär:

Zydrunas Savickas – 64p
Hafthor Björnsson – 63,5p
Brian Shaw – 61p
Michael Burke – 40p
Terry Hollands – 38p
Eddie Hall – 33p
Dave Ostlund – 32p
Warrick Brant – 29,5p
Laurence Shahalei – 26,5p
Jerry Pritchett – 26p
Jean-Francois Caron – 23,5p
Martin Wildauer – 23p

Share

Leave a Reply


*


Translate