MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
01

Savickas satsar på tyngdlyftning

Posted by MAXstyrka 1 Comment

zydrunassavickas5Världens starkaste man, Zydrunas Savickas, lägger nu av med strongman efter mer än 16 år i världseliten. Han vann senast WSM 2014 i helgen, och har bl.a. fyra WSM-titlar, sju ASC-titlar, tre ESM-titlar, två Fortisimus-titlar, två IFSA-guld (VM) och ett gäng andra titlar, guldmedaljer och världsrekord bland sina meriter. Han har vunnit allt som går att vinna som strongman. Men en sak som han inte har haft chans att vinna är ett OS-guld.

“Det har varit en dröm i hela mitt liv”, säger han i en intervju i Litauens största sportblad. Han lägger därför farmers-väskorna på hyllan, och börjar med tyngdlyftning i stället. Det har gått bra för Misha Koklyaev, menar han.

Hans första tävling inom tyngdlyftningen kommer att bli det nationella mästerskapet som hålls i Vilnius senare i år, och förhoppningen är att han ska hinna ta en plats i landslaget inför OS i Rio de Janeiro 2016.

bigztyngd

Uppdaterat: Den här nyheten var ett aprilskämt.

Share

One Response so far.

  1. sörlin skriver:

    hehe önska verkligen att det inte var försa april idag

Leave a Reply


*


Translate