MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
04

Småskit

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det är inte alldeles lätt att bedöma varför man mår som man mår, alldeles särskilt inte när man är mitt i det. Det där beror på att allting som snurrar omkring en bildar någon slags helhet, och framför allt om det är lite tempo på snurrandet så blir det svårt att identifiera enskilda inslag. Att man mår bra, eller dåligt, är däremot något man vet väldigt tydligt. Mår man bra så kan man vara rätt nöjd, och behöver egentligen inte gräva i varför. Den enda gången man funderar på det är när någon frågar “Vad är du så glad för?” och möjligtvis då ägnar man en tanke åt varför. Då kommer man på att allt från vädret, till att det var kort kö på ICA eller att glöden på cigarren man nyss tänt blev ovanligt jämn och fin spelar betydande roll för den muntra sinnestämningen. Kanske sitter brallorna ovanligt bra, det kan vara en nog så stor glädjekälla.

Det krävs helt enkelt inte så mycket för att påverka humöret, särskilt inte om några olika faktorer hjälps åt. Är det fint väder, cigarren glöder fint och byxorna sitter som på en dressmanmodell så blir man glad såsom lärkan i morgonstund. Tyvärr funkar våra humörsvängningar åt andra hållet också, och då finns det faktiskt orsak att försöka bena ut läget. Det kan naturligtvis vara riktiga problem som är svåra att hantera, men lika ofta är det faktiskt småskit. Det är väldigt svårt att vara på gott humör om kallingarna skaver, men det är ju faktiskt inget stort problem. Men om kallingarna får hjälp av en missad buss, ett bommat maxlyft och att någon inte har ringt tillbaka så kan det utgöra en betydande påverkan på dagsformen. Sådana saker kan faktiskt förstöra hur vi mår minst lika effektivt som riktiga problem.

Hur övertydligt det än känns så är det då en utmärkt ide att fråga sig själv “Varför mår jag så här?”. Lyckas man isolera småfaktorerna från varandra så är de nämligen rätt lätta att hantera. Troligen så orsakar den missade bussen bara en lugnande paus innan nästa. Det bommade maxlyftet kan säkert förklaras för det egna egot med att man åt dåligt igår, och den där som inte har ringt tillbaka kan man faktiskt dra ett mess till istället. Kalsongerna kan vara ett litet svårare problem mitt under dagen, men det går att gå in på muggen och slita av dem, med stor tillfredställelse kasta dem i papperskorgen och köra kommando resten av dagen. Då ökar definitivt möjligheten att bli glad som lärkan i morgonstund. Lärkor har aldrig kalsonger.

Share

Leave a Reply


*


Translate