MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
18

Battle of the North- Färöarna

Posted by Sebastian Davidsson 2 Comments

Här kommer en sen tävlingsrapport från tävlingen på Färöarna som jag var på för 2 veckor sen. Detta var en tävling som jag sett fram emot mycket eftersom jag ställdes inför mycket bra motstånd samtidigt som grenarna passade mig ganska bra.

Färöarna

Som synes så bestod motståndet av de starkaste i sina respektive länder, och jag som 2:a i mitt land. Hafthor Björnsson kom dessutom 2:a i Världens Starkaste Man senast och Laurence Shahlaei är också absolut världsklass! Målet med tävlingen för mig var att komma på pallen och vinna minst en gren, mer om hur det gick längre ned 🙂

Vi kom dit på onsdag kväll och tävlingen gick på fredagen. Hela torsdagen åkte vi runt på de vackra öarna och fick en guidad tur, vi skrev autografer för hundratals barn och provade inhemska delikatesser. Dessutom så sändes hela tävlingen på Färöisk tv så det blev lite filmning inför det med intervjuer osv.

mat natur barn

Hela arrangemanget och resan var  väldigt väl ordnad av Bogi Hammer, en av de bästa om inte den bästa tävlingen jag åkt på hittills!

Så till tävlingen. Allt kändes bra för min del och jag kände mig fräsch och laddad när det började närma sig start. Första grenen var däckvält vilket jag tyckte mycket om eftersom det är den grenen jag var mest säker på och vann jag den så fick jag gå ut sist i nästa som var arm over arm. Men nu var det inte de reglerna utan grenordningen var förutbestämd så det hade jag inget för. Men men bara att köra på!

Däckvält 8 vält 400 kg +

Jag gick ut som nr 3 och då hade jag ca 36 s att gå på som bästa tid. Jag gav verkligen allt och fick till ett bra race. Stannade på strax under 29 s och det kunde inte gått bättre! Det visade sig räcka till grenseger med en dryg sekunds marginal! 1:a

däck2 däck

Arm over arm

Här fick jag gå ut som nr 2 pga den förutbestämda ordningen. Jag upplever att jag drog effektivt den första halvan men när jag började bli trött så koordinerade jag inte så bra utan tappade farten helt och tappade viktiga sekunder. En erfarenhet rikare inför nästa tävling! 5:a

arm

Farmers hold 2×180 kg

Här fick jag nöjet att gå ut först vilket är en väldigt nackdel i en sådan här gren. Eftersom jag inte hade något att gå på så ställde jag in mig på 30 s. Jag klarade nästan 29 s vilket jag ändå var nöjd med efter lite utslitet grepp efter arm over arm. Hade jag stått 2 s till så hade jag kunnat slå Hafthor men jag slutade nu 4:a ändå.

hold 2 hold

Power stairs 3×200 kg 6 steg

En gren jag brukar vara bra i. Nu var det ganska lätt och låga men långa steg vilket blir lite annorlunda. Här fick jag dock istället förmånen att gå ut sist vilket var väldigt skönt för då kunde jag se de andras tekniker. Jag öste på med siktet inställt på 1:a plats. Lite småstrul som möjligen kostade lite tid men jag fick tiden 28.78 s vilket räckte till en 3:e plats med minsta marginal!

stair stairs

Upphöjt marklyft för max utan dräkt

Sista grenen och jag låg 3:a med Nicolai jagandes efter mig. Här trodde jag mig tappa poäng då vi inte fick använda dräkt vilket är bra för Nicolai men inte för mig 🙂 Jag drog ingången 320 men det kändes lite segt så jag laddade på för fullt på nästa vikt 340 vilket jag också klarade fast ganska tungt så jag avstod fler lyft. Hafthor drog 440 och Laurence gjorde ett bra försök på 460!!!! Delad 5:e plats

mark

Slutresultatet:

1. Hafthor Björnsson 25 p

2. Laurence Shahlaei 21 p

3. Sebastian Davidsson 17 p (vann däckvält)

4. Nicolai Hansen 17 p

5. Ole Martin Hansen 13 p

6. Bogi Hammer 12 p

top 6 top 3

Jag nådde mina mål och kom 3:a, om än med minsta möjliga marginal! 🙂 Extra kul eftersom jag som 2:a i mitt land slog både Danmarks starkaste man, Norges starkaste man och Färöarnas starkaste man!!!

En film från hela tävlingen finns att se här.

Nu blir det att förbereda sig för kvalen till Sveriges Starkaste Man och även SM i stocklyft som går i Jönköping redan lördag nästa vecka!

Share

2 Responses so far.

  1. Jon skriver:

    Thank you for visiting our small islands, glad you liked it!

  2. Sebastian Davidsson skriver:

    Thank you Jon, it was perfect!!!

Leave a Reply


*


Translate