MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
20

Allt funkar aldrig samtidigt

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Vissa händelseförlopp kan man alltid vara säker på att de ska hända. Nu menar jag inte årstidsväxlingar eller stora naturfenomen, det kan man i och för sig veta, men det är det sällan någon som förnekar. Nej jag tänker närmaste på saker i mänskligt beteende som det optimister intalar sig att det kommer att gå att ändra på, det går nog att undvika, och så vidare.

Låt mig exemplifiera med något som ligger i tiden. Drömmen att komma iväg skapligt på morgonen efter en tävling med efterfest, till exempel. Det är ingen orimlighet, och med lämplig planering och lite återhållsamhet från åtminstone en i sällskapet så ska det ju kunna fungera. Det gör det aldrig. Ett annat exempel är en reskassas förmåga att ta slut trots att man har gått igenom i huvudet flera gånger innan vad de behöver räcka till under resan, så är de oftast slut innan resan är det. Sammanräknade prestationer under en strongmantävling är ett annat sådant exempel. Om en viss placering är beroende av allt stämmer i alla grenar, så är inte den placeringen något du ska satsa pengar på.

Ett av de absolut mest kassaskåpssäkra exemplen på det här är vissa individers förmåga att hamna i bråk i samband med utgång och alkoholkonsumtion. Det finns egentligen ingen orsak att det måste bli så, varje situation är i sig möjlig att undvika, ändå får man hämta den i fyllecell eller stå och förklara för en vakt att man kommer att se till att de kommer direkt hem, och nej, ni behöver inte ringa polisen. Att dölja steroidmissbruk är också så. Det finns inget som säger att någon måste veta, men på något sätt vet folk.  Inget är någonsin vattentätt, och för varje faktor som läggs till så upphöjs risken att det faktiskt går fel med två. Om han som ska köra faktiskt är körklar, så går det inte att väcka någon annan, eller så är någon tredje fortfarande på bortamatch. Om hotellet faktiskt inte kostar mer, så missar man bussen till flyget och måste ta en taxi. Om den snarstuckna kompisen tar sig förbi vakten in, så råkar han hälla ut en öl på någon, eller börjar skrika på blackjackdealern när han förlorat tillräckligt. Om du duschat hemma för att folk på gymmet inte ska se finnarna, så frågar istället någon hur du kunnat öka med 150 % i maxvikt på tre månader.

När det gäller steroiderna så förhindrar hybrisen som följer med att de som knarkar prylarna lyckas att göra något åt det, de kommer att avslöja sig. När det gäller allt annat så går det faktiskt att göra det lättare för sig i livet, genom att räkna med att du inte kan förutse allt. Allt kommer inte att funka samtidigt. Lev ditt liv så att det funkar även när några saker i kedjan går fel. Det kommer de nämligen att göra.

Share

Leave a Reply


*


Translate