MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
10

Norge och träningsmotivation hemma

Posted by Jonna Blind 0 Comment

IMG_20140606_205523

Jag lyckades bli förkyld förra veckan men tränade ändå några dagar. Sen kom helgen och jag åkte på en impulsresa till Drag i Norge, ca 70 mil härifrån. Där var det träff med Queering Sapmi och jag laddade må-bra batterierna lite med gott sällskap och otroligt fin natur. Vi åkte i fredags som var Sveriges nationaldag = nästan allt stängt i Sverige och sen åkte vi hem i söndags = nästan allt stängt i Norge. Men det var riktigt trevligt även om jag inte hann träna mycket.

IMG_20140607_225943

Att finna motivation till att träna är inte alltid det lättaste. Igår hade jag absolut noll och var helt slut efter all bilkörning men körde ändå lite med en hantel jag har fått låna av en vän. Då man har 3 mil till närmsta gym så har man inte råd att köra dit varje dag bara för att träna även om man lätt hade kunnat göra det. Det innebär att man får göra det man kan hemma. Alla som har försökt att träna hemma vet nog hur lätt det är. Det är mycket annat som ska göras, man fastnar kanske längre med något än tänkt och nåt annat kanske lockar mer. Det är inte så motivationshöjande att stå i ett hörn hemma med ett ihopplock av utrustning om man nu inte har ett ordentligt hemmagym i garaget eller liknande. Det har inte jag, vårat garage är fullt med verktyg så om jag inte ska träna på att skruva isär crossen så ger inte det så mycket träning.

Så det jag tänker försöka göra nu är att titta på den här bilden:

10446497_10152350379058673_8301490498349353085_n

Jag ska titta på hur grova armar ryskan har och tänka att henne ska jag en vacker dag ta! Sen ska jag starta nån bra musik i lurarna. Därefter BÄR JAG UT skivstången och vikterna och går ut från mitt mörka hörn där de annars ligger. Sen tankar jag gräsklipparen och så kan jag varva med att träna och klippa gräset som också innebär träning. Det är så att vår gård innefattar en stor slänt så vi har löst det så fiffigt att vi har knutit fast ett lasso i gräsklipparen så man knuffar den utför slänten för att sedan dra upp den. Sen har vi ett tak över en altan där man kan göra lite chins i en bräda. Jag funderar också på att beställa hem ett par egna romerska ringar då jag inte har tillgång till såna så ofta. Här nedan är ett klipp på hur man kan leka med såna. Men det är min nuvarande plan, funkar inte det heller så vet jag inte hur man ska göra. Har du något tips på hur man kan motivera sig att träna hemma?

Share

Leave a Reply


*


Translate