MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
20

Prestationsångest och midsommar

Posted by Jonna Blind 0 Comment

I veckan har jag tagit A och B körkort på motorsåg som man numera måste ha ifall att man ska använda den i arbete på annans mark. Det gick bra trots att jag hade en del prestationsångest innan då jag aldrig egentligen kört förut. Jag hade velat ha lite mer känsla för hur man hanterar den så jag kunnat känna mig säkrare i att använda den. Det är sällan jag är nervös eller liknande, så länge jag vet vad jag ska göra och vad som förväntas av mig. Men så fort jag inte tycker att jag fått tillräckligt med information, något är oklart och jag inte är säker på min egen förmåga så känns nerverna av. När allt väl drar igång så går jag tillbaka till att vara lugn då jag sett hur det funkar. Samma var det förra året då jag skulle börja tävla och inte visste hur det gick till. Jag var mer nervös inför SM än för nån annan tävling, till och med på VM var jag lugn för då visste jag hur det gick till. Eftersom kursen var i Storuman så passade jag på att träna på kvällarna då jag hade tillgång till gym. På måndag kväll så var jag med på armbrytarträningen och jag bröt bara höger, vänstern får vila hela sommaren från det. Bästa Fia var med och jag fick lite nya saker att tänka på och en tanke på vad jag ska träna mer på. Vart det är jag har min svaga punkt.

100kgJag sågade till en vikt som jag målade med kol under tiden jag väntade på min tur för uppkörning

Idag är det midsommarafton. Så gott som alla mina kompisar här i byn har åkt till en gammal träffpunkt ute i skogen där de ska tälta och festa. Många samer åker till en annan träffpunkt, även den ute i skogen, för att träffas och festa. Kvar utan planer är jag, jag vill inte festa men jag skulle gärna vilja träffa folk men jag råkade sälja min bil i måndags. Så jag får se hur jag gör, jag kanske bara är hemma. Minst risk att bli smittad med nån dunderförkylning då men helt klart tråkigast. Fast många tycker nog att jag är tråkig, för att jag inte dricker mig redlös så fort man får chansen. För att jag prioriterar träningar och tävlingar. Men jag VET att man kan ha roligt även då man är nykter. Att man kan gå ut nykter bara man har bra sällskap och om man nu ska dricka så kan man dricka nåt gott och litet, man behöver inte dricka mycket. Det finns de som vaknar upp dagen efter med ångest över kvällen innan och för mig räcker det med den känslan jag får då jag inte kan träna, inte har tränat eller tanken på att det jag har tränat inte blir till någon nytta.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig midsommar, vare sig ni dricker, tränar eller inte gör nåt av det. Jag ska passa på att gå ut och gå i skogen med hundarna nu när det slutat snöa. Ja, ni läste rätt. Snö, på midsommar. Här är det inte så mycket och inte att det hinner lägga sig men det är riktigt kallt på nätterna. Sen ska jag äta gott, kanske se en bra film med mamma och pappa. Eller köra lite cross. Jag får se! Ta hand om varandra

 

Share

Leave a Reply


*


Translate