MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
16

Hitta en ledig lokal att hyra

Posted by Standardspråk för webbplatsen 0 Comment

Det är ju egentligen inte bara vikter och redskap som man använder när man tränar. Det finns naturligtvis alla möjliga prylar i en träningslokal som används till olika saker runtomkring. Som till exempel sprit och olja för att få bort klister. Jag tänkte att jag skulle skriva något om saker man kan skaffa som kanske inte alltid har slagit en som en självklarhet.

Att hitta en lokal att hyra i Malmö

IKEA säljer mindre frottéhanddukar för tre kronor styck. Att införskaffa ett stort parti av dem är en smal sak, och utöver att använda dem för klisterborttagning så kommer man att finna att det otroligt användbart med handdukar för att torka svetten från panna, händer och armar. Magnesium har ju en tendens att gå åt som smör i solsken i sommarsolskenet eftersom man svettas så mycket. En handduk hjälper mycket i det fallet. Har man sedan dessutom klister på händerna är det lätt hänt att man störs av att dammberikat svett rinner ned i ögonen eftersom man inte kan använda händerna för att hålla det borta. Handdukar är en bra grej! Vi gick till IKEAs kontor som för övrigt har några otroliga kontor i Malmö, om du är intresserad kan du hyr ett kontor i Malmö – Lokalnytt.

Kritor

Vill man träna strongmangrenar så är det inte sällan det innefattar att mäta upp en sträcka. Man kan förstås markera den med en vikt, eller en sten eller något. Men sträck på marken funkar ännu bättre. Då kan man till och med dra en mållinje. Har man en svart tavla kanske man vill ha kritor till den så att man kan skriva ned sina nya personbästan i träningslokalen. Det är en vana från lyftarklubbar som gör det lätt att jämföra sig själv med andra som tränar där. Som jag ofta varit inne på tidigare så hjälper det alltid med lite vänskaplig konkurrens för att pressa fram positionerna!

DSC01696

Fläkt

Återigen en sommargrej. Det är inte allt för dyrt att skaffa en hygglig fläkt till området där man kör marklyften och stocklyften. Att träna i en luftkonditionerad lokal är ju något som är tämligen ovanligt i strongmanvärlden, så det kan vara väldigt trevligt med en fläkt som får en att uppleva rummet som mindre varmt och tropiskt fuktigt som Fjärilshuset i Stockholm.

Blandade remmar

Det är en bra sak att ha för att få till en enkel sele om man sysslar med saker som truck pull-träning, sedan kommer det till nytta på andra sätt som att fästa i slädar, lastpallar, bilar och vad det nu är man skall dra. Dessutom kan man använda dem för att ankra en lastpall eller planka i något tungt(som ett stort däck) för att kunna använda den som fotstöd vid arm over arm-träning. Det går säkert på att hitta på flertalet andra användningsområden för så versatil uppfinning!

SSM2012forsmarkarmoverarm

Pallyft

Plötsligt blev livet lättare. I sommartider tränar man ju gärna ute för att kunna gå långa och fina sträckor med vikter och bättre på solbrännan. Att flytta ut hundratals kilo vikter är mycket lättare om man bara kan lasta enskilda lastpallar med vikter och sedan rulla ut dem med en pallyft.

SONY DSC

Hink

Ett annat sätt att hantera värmen är att ha en hink vatten med våt trasa till att kyla ned sig med. Att få ner kroppstemperaturen kan verkligen göra en markant skillnad på återhämtningsförmågan mellan seten en riktigt varm dag. Är man på gränsen till överhettning kan det vara som natt och dag, och det kan kännas som att man går från svag till stark på bara några minuter.

Fyll gärna i med era egna tips i kommentarfältet!

Share

Leave a Reply


*


Translate