MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
09

Snorkling och supermatch i Finland

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Jag har testat på en ny grej, nämligen att snorkla. Eller ja, det har jag ju provat förut med men den här gången var det med en hel våtdräkt och uppe i en reglerad fjällfors. Utrustningen har NorrHelikopter här i Klimpfjäll. Utan den hade vi garanterat frusit ihjäl för vattnet var iskallt och strömmande. Nu var det bara kallt om fötterna men höll man sig i rörelse så var inte det något problem. Det var lite för grumligt och strömt där vi var för att vi skulle få se några fiskar. Men det var roligt ändå.

Annars har jag jobbat och försökt träna alla dagar jag kan. I morgon åker jag med ett ganska stort gäng från Storuman Armsport till Finland för att tävla supermatcher. Skillnaden mellan en vanlig tävling och en supermatch är att i en vanlig tävling så är det utslagning med slumpvis lottade motståndare ur ens klass. I supermatch möter man en matchad motståndare i flera matcher på raken och den som vinner flest vinner. Jag ska möta samma motståndare i år som förra året jag var där. Då vann jag med 4-1 mot Erika Ketola som är en -60kg bryterska. I år ska jag försöka vinna igen, såklart. Men det är mycket mer en träningstävling den här gången och jag har inte tagit hänsyn till tävlingen i min träning utan kör på som vanligt.

Idag har det varit 30 grader varmt hela dagen. Min bror kom hem på förmiddagen efter att ha flyttat med renarna hela natten men det misslyckades då värmen och mängden renar gjorde att alla spreds igen. Så han är ute och kör nu för tredje natten i rad. Varför vi samlar ihop alla renarna nu är för att vi ska märka årets nya kalvar innan de blir för stora. Mer om det sen!

Eftersom det var så varmt idag så tog jag med alla tre hundarna till Saxån så de skulle få bada. Sandstranden har nästan kommit fram men än är det lite för mycket smältvatten för att hela ska vara framme. Trots det så var det rätt varmt vatten (varmt för fjällvatten) så även jag badade. Jag simmade genom strömmen till andra sidan och hundarna följde med. Sen gick jag uppströms och simmade tillbaka men då följde bara två av hundarna med. Det slutade med att jag fick simma över igen och tog fegisen under armen och tillsammans simmade vi till rätt sida och körde hem.

Egentligen skulle jag köra till Storuman redan ikväll men omständigheter gjorde att jag körde hem igen och det var rätt skönt. Jag hoppas jag packat med mig allt, linimentet som jag glömde i bilen var ganska smält då jag hittade det. Tävlingen är på lördag, håll tummarna!

Share

Leave a Reply


*


Translate