MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Johannes Årsjö kom i dag tvåa i Europas Starkaste Man 2014 i Leeds. Han började med att sätta ett nytt personligt, tillika svenskt rekord, i marklyft på 420 kg! Det var en vikt som varken Lalas eller Radzikowski klarade. Därefter radade Johannes upp fina placeringar i grenarna, och vann oket.

Till slut var det bara den isländska jätten och världens näst starkaste man, Hafthor Björnsson, som fick fler poäng än Johannes (fyra poäng) och vann tävlingen. Johannes är nu klar för Världens Starkaste Man 2015.

Inte mindre än fyra atleter fick bryta tävlingen på grund av skador, och Brian Shaw valde efter uppvärmningen att inte tävla alls.

Marklyftet vanns av världsrekordinnehavaren Benedikt Magnusson på det nya världsrekordet 461 kg. Eddie Hall lyfte samma vikt först, men släppte stången (vilket man inte fick) varpå lyftet underkändes.

Nu väntar finalen i Sveriges Starkaste Man 2014 om en vecka, och där har Johannes chans att vinna sin sjätte raka titel. Johannes blogg hittar ni här!

SONY DSC

Share

Leave a Reply


*


Translate