MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
27

Stor uppdatering

Posted by Johannes Årsjö 0 Comment

Hej gott folk

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade, ibland känns det som det hade varit perfekt om dygnet hade bestått utav 25 timmar istället. Mycket har hänt fast ändå inte. Man tränar, jobbar och är med familjen. Och samtidigt lyckas man klämma in mycket annat, det går men ibland undrar jag faktiskt hur? Ska snart uppfylla en barndomsdröm och gå in i studio och spela våran första skiva vilket ska bli sjukt jävla kul, den kommer kommer det bli drag på det vill jag lova så det är inget för finkänsliga. Jag jobbar jue även som sagt väldigt mycket med Grand pree tävlingen som kommer gå av stapeln den 29 november här i norrköping. Det är mycket jobb men man försöker beta av lite varje dag men jue närmre eld dopet börjar närma sig så märker man att det finns hur många pusselbitar som helst som fortfarande väntar på att sättas på plats. Man jag är fullt övertygad om att det kommer bli så in i helvete bra när det är klart så alla som är intresserade utav styrka komma ångra sig resten av livet om man skulle missa denna episka sammandrabbning utav världseliten i strongman.

Jag skadade mig som sagt på WSM i Kina förra året och gjorde comeback på Europas starkaste man efter ett års uppehåll från tävlingar. Allt gick över förväntan på den tävlingen, Jag lyckades knipa en andra plats vilket jag är oerhört stolt och glad över men jag lyckades även mäkta med att dra 420 i mark. Riktigt skönt att klara en sådan vikt på tävling då det för evigt kommer den tyngsta marken i svensk historia tills någon annan gör det på tävling, med det sagt menar jag inte att jag nöjer mig där, 430 ska upp.

Bara helgen efter Europas starkaste man var det dags för sveriges starkaste. Den mest prestige fyllda tävlingen på hela året. David nyström har som alla vet har tagit stocklyft till nya höjder här på svensk mark, och även i Norden, så självklart har detta satt en del press på mig. Jag har under många år legat och harvat runt 185 kg i stock men det va detta jag behövde tror jag. Blir man pressad och intryckt i ett hörn och vet att man inte har någonstanns att ta vägen så finns det bara två alternativ, vinna eller försvinna. Jag var sjukt nervös timmarna innan tävlings start på SSM. Jag hade nästan svårt att andas innan tävlings start. Sakta men säkert övergick nervositeten till adrenalin!! Stockpress va första grenen ut, efter några uppvärmnings lyft stod jag och David ensamma kvar och 200 va lastat på stocken. Jag sätter 200 kg, David bommar. med detta hade jag satt en nytt nordiskt rekord på 200 kg och en det kändes som en stor sten hade lättat från bröstet. Jag vann tillslut finalen och mitt sjätte raka sveriges starkaste man, sjukt kul och väldig glad och nöjd

Om jag tittar tillbaka under träningsåret och tittar på vilka ändringar jag har gjort för att öka i marken och i pressarna så är det igentligen väldigt enkelt. Jag har nästan mer eller mindre tagit bort alla kompleteringsövningar och bara kört basövningar. inga pushdowns, inga utsida axlar inget jävla cabel cross med mera. jag har fått svart på vitt att vill man bli stark är det endast så tung belastning du möjligen kan få på musklerna som kommer stressa dom till att bli starkare, visst skaderisken kanske ökar och det kommer kräva mer utav dig som atlet att ta dig igenom passen för visst kan det va skönt att bara köra en basövning och sen gå runt på gymmet och dra i lite snören och få skön pump, nja inte riktigt min grej.

over and out

Share

Leave a Reply


*


Translate