MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
22

Mycket gips och en del träning

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Nu har det snart gått 3 veckor sen operationen och jag har varken haft ont eller fått panik över gipset. Klart att det känns ju att det är gjort något där, när man åker bil och vibrationerna gör att det rör sig där inne så känns det lite obehagligt. Jag tog Alvedon i två dagar tror jag innan jag slutade med det  med då jag inte hade ont och tyckte det var onödigt. Dessutom ville jag kunna börja träna högern så snart som möjligt och tränar helst inte om jag tagit alvedon eller liknande. Egentligen gillar jag inte tabletter alls, både för att de är jobbiga att svälja och för att jag inte tycker att de gör så stor skillnad så det är ytterst sällan som jag tar någon. Därför tog jag endast lokalbedövning och alvedon innan operationen också så det var ju tur att jag inte fick ont.

Jag har lyckats träna på gym ett par gånger trots gipset. Har tagit mig både till Tärnaby, Saxnäs och Storuman och tränat. Det har mest blivit armträning på höger sida men när jag var med Heidi så körde vi ett helkroppspass vi fått av vår tränare Roine. Vi hade fått för oss att det var som ett uppvärmningspass men då vi var klara och det hade gått över 2 timmar så var vi ganska slut. Jag kände det som att jag ändå knappt gjort något för det var som inget tungt pass men var slut i både kroppen och helst huvudet. Det var nog bland det tråkigaste jag gjort fast säkert jättebra för bålen. Jag kunde inte göra armhävningar men gjorde allt annat så gott jag kunde, utan någon vikt då eftersom jag inte kan hålla i något eller ens böja/räta ut vänstern. I vilket fall så lyckades jag få lite träningsvärk i ben och nedre delen av ryggen.

Gipset har redan börjat glappa lite. Jag undrar hur liten armen där inne har hunnit bli, om jag kommer se ut som armbrytaren Mattias Schlitte när det är dags att ta av gipset…

German-armwrestler-Matthias-Schlitte-Melbourne

På måndag är det första återbesöket hos läkaren och jag hoppas att det har läkt bra. Ser fram emot att byta gips till ett som inte är uppsågat utan hårt och håller tummarna om att bara få ett underarmsgips. Jag har fördrivit lite tid till att måla på armen också och nästan blivit sugen på att tatuera en sleeve sen på riktigt. Inte just så här då men. Det var lite svårt att måla där jag inte ser men det blev hyfsat, här är en del:

gipskonst

Share

Leave a Reply


*


Translate