MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
06

Sapmi Pride, Sverige runt, operation

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Jag har verkligen haft fullt upp och har inte kunnat uppdatera om allt som hänt. Först så körde jag till Kiruna för att delta i projektet Queering Sapmi. Vi hade anordnat världens första Pridefestival för samer och det blev en lyckad helg. Vi både skapade en förening och i paraden så gick ca 300 personer med i tåget genom Kirunas centrum.

pride kiruna

 

Jag hade på mig min kolt, samernas traditionella kläder. Capen sydde min farmor till mig medan hon levde.

Efter jag kom hem från Kiruna så hann jag bara vara hemma i två dagar innan jag körde till Umeå på magnetröntgen på vänster handled. Den har jag ju haft problem med sen jag skadade den på SM i mars. Även om jag kunnat använda den och kunnat träna den lite så har jag känt att den inte varit som den ska.

Sedan blev det en tur till Västerås. Under helgen den 25 oktober så var det Flen Armfighters Competition. Det ville jag inte missa då Sveriges bästa armbrytare skulle dit och det skulle få bli min sista tävling för i år. Jag väger fortfarande bara 50 kilo, jag har inte lyckats gå upp och har legat ganska stadigt runt den vikten. Den minsta viktklassen på tävlingen var -56 kg så det var inte bara vi som brukar mötas i 50 som var med. Jag deltog med endast höger och fick vänta rätt länge innan det blev dags. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas ladda upp men jag lyckades. Jag kom obesegrad till final men där lyckades Skåne armsports Elina Persson reducera och allt hängde på den andra finalmatchen. Hon tog starten men jag räddade och kom hem med ett guld. i overall tävlingen gick det sämre då jag var helt ur fokus igen. Vann två och förlorade två och hamnade på en 5e plats.

Från Västerås sen körde jag en lätt lastbil fram och tillbaka till Landskrona i Skåne för att jag hjälpte Sandra flytta. När jag väl kom hem till Klimpfjäll igen så hade jag kört 165 mil på tre dagar och då hade jag ändå flugit från Arlanda och upp. Jag behövde knappt packa upp sen förrän det var dags att packa om. Umeå igen.

Jag och pappa körde till Umeå i måndags, sov på patienthotellet och på tisdagen så opererade jag min handled. Röntgen hade inte visat något solklart men misstanken om att något var av fanns kvar så de ville göra en titthålsoperation. Min magkänsla sa att det var något av så jag ville sövas och så blev det. Efter att de försökt sätta dropp och ta blodprov så fick jag allt i armen och sen rullades jag in på operationen och sövdes. När jag vaknade så kom doktorn och berättade att de sytt ihop en sena/ledband/ligament eller vad det nu var för att den var av. Så nu har jag gips från handen upp till armhålan med armen i en 90graders vinkel. Gips ska jag ha i 6 veckor och sen blir det rehab.

gips

Share

Leave a Reply


*


Translate