MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
15

VM BRONS I STYRKELYFT.

Posted by Standardspråk för webbplatsen 2 Comments

VM 3a i styrkelyft.

Ja då var årets VM över och jag lyckades med en dröm att ta medalj på ett SL VM. Blev guld i delgrenen bänk.

Var bedrövlig uppladdning. På tisdagen blev jag förkyld. Först kändes det lugnt snorig/nysig/hostig men inte… allmän påverkad såsom hängig och feber. Så tänkte att det går över tills tävlingen. Men när jag reste ditt på torsdagen blev det sämre och sämre. På tävlingsdagen hade jag feber och halsont. Men bara gilla läget och köra. Visste att vid en perfekt tävling fanns medaljchans. Krävs runt 1100. Vikt jag trodde på veckorna innan VM. Men var med dessa förutsättningar inte realistisk. Nu gick 2st 1100 lyftare in för tungt i bänk och missade ut sig. Så är det på tävling allt kan hända. Man måste igenom tävlingen.

Böj: värmningen kändes okej. Men tävlingspodiet var extremt svajigt. Ingång 362.5 i vändningen så började stången vobbla och jag fick framvikt och bom. Bara gå om och jag satt vikten säkert. Höjde försiktigt till 370 vilket kom hyfsat och godkänt.

Bänk: hade gått ner 4kg sedan nordiska kände att jag kom ner lättare än normalt. Så sänkte ingången till 352.5 för att säkra bänk medalj. Höjde lite försiktigt till 360 för att bevaka bänk guldet. Vikten kom säkert. Nu var guldet klart så byte tröja och gick på wr 371.5. Fick vänta extremt länge på press signal. Hyfsat försök men bom. Mitt andra VM guld i SL bänk.

Marken: nu var jag totalt Slut i kroppen. Behövde bara säkra en hyfsad vikt så var medalj klart. Gick in 305 vikten kom stabilt men kände att sjukdomen tagit på. Fanns ingen anledning att dra i omgång 2 utan se vad kenta gjorde och lasta för silver. Blev 345 men det blev bom.

Totalt: 1035. Hade kunnat göra ett mark runt 320 för bättre total men fanns ingen anledning till det.

Share

2 Responses so far.

  1. MAXstyrka skriver:

    Stort grattis! Sjukt bra gjort, och väldigt välförtjänt!

  2. Henrik Harding skriver:

    Grattis till medaljen!

Leave a Reply


*


Translate