MAXstyrka

Allt inom kraftsport

dec
31

Året som gått!

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Januari – Tur till Kiruna, jobb och radiointervju.

Radiointervju jan 2014

Februari – Tog en slaktkurs i Idre och sen mest bara tränat. Hjälpte Heidi med en laddning med armbrytarbord. Fixade ett bord till ungdomsgården i Vilhelmina så vi körde en introduktionskväll. Tävling i Eskilstuna där jag vann i vänster! Tog silver i höger. -55kg tävlade jag då i som var minsta klassen där. Opererade lilltån för tredje gången och hoppade på kryckor februari ut.

Skärmklipp 2
op tå

Mars – Följde Heidi till Umeå och visade armbrytning på en skola, Lilla aktuellt filmade. SM i Vimmerby. Tog guld i höger och slet av ledbandet i vänster. Fick gips på underarmen i två veckor.

Lilla aktuellt
SM vimmerby10151503_758441530854982_461412963_n

April – Första mötet med Queering Sapmi som var i Haparanda. Rehaben gick framåt så jag kunde köra skoter = viktigt!
skoter

Maj – Superloppis med Heidi. EM i Azerbadzjan, gick dåligt och kom på 8e plats. Vägen över Stekenjokk plogades upp så vi åkte och tittade på snödrivorna.
maj

Juni – Tog körkort i motorsåg. Nytt möte med Queering Sapmi men denna gång i Norge så jag och Ana drog en roadtrip. Wild Arm i Storuman där jag var domare hela dagen men ändå lyckades ta två guld, i -55 och -60. Sålde Volvon, köpte en Audi.

motorsåg

Juli – Pulldozers Challenge i Finland. Vann med 5-0 mot Erika. Kalvmärkningar nästan varje natt, varm sommar så övrig tid låg vi i blöt i Saxån. Fyllde 25 år.

fghjkl

Pulldozers 2014

kalvmärkning 2014

Augusti – Var 2 dagar på Pride i Stockholm innan jag åkte därifrån på träningsläger i Flen. Fick hjärnskakning och hade lite krångel att ta mig hem då alla tåg var fösenade. Låg däckad i en vecka.

dfghj

September – Renslakt. VM i Litauen, kom hem med en 6e plats.

slakt10711353_10201629731743659_806476639_n

Oktober – Världens första Sapmi Pride fick Kiruna äran att vara ort till. Magnetröntgade handleden. Flen Armfight där jag tog guld.

pride kiruna

November – Operation på handleden, ledbandet var av. Fick gips över hela armen i 6 veckor. Åkte till Skåne, tränade en gång med Skåne Armsport.

gipskonst

December – Första styrelsemötet för Queer Sámit, i Finland. Skol-SM gick för andra året i rad, denna gång i Vilhelmina. Tog av gipset, träningsläger i Storuman med Heidi och Fia. Firat jul och mamma som fyllde 50 år. Idag är det nyårsafton och vi äter tårta med pappa som fyller år.

jag och ana, finland

utan gips

Sammanfattat så har det varit ett år med mycket blandade känslor och händelser. Vi har inte bara startat en förening utan även haft första samiska pridefestivalen i världen. Är inne på mitt andra frikort, FÖR I ÅR, på sjukhuset. Många har fått barn i år i min närhet och jag har kämpat på med träningen. Har inte heller haft några sponsorer under året så det har varit dyrt. Har än en gång fått se att allt har en mening och man ska lita på sin magkänsla trots att huvudet ibland vill springa iväg åt andra hållet. Jag vet vart jag står och jag står stadigt på jorden trots kycklingbenen.

Jag vill tacka min familj för att de ställer upp så mycket för mig. Jag har varit borta 200 nätter det här året och de har bland annat tagit hand om hundar och kollat min post. Sen har jag underbara vänner som orkar med mig trots att det gått upp och ner.  Ett stort tack även till min supercoach Roine i ArmSport Elite!

Jag kommer inte ha några nyårslöften men jag lovar att jag ska fortsätta kämpa som vanligt. Ta det lugnt med smällare och raketer, drick lagom om man nu ens ska göra det, träna hårt och ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

10245320_839349876079972_2761881611279710086_n

Share

Leave a Reply


*


Translate