MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
22

Kosttillskott

Posted by Jonna Blind 0 Comment

Till skillnad från flera andra idrottare, gymmare, styrkelyftare och så vidare som syns ofta nu för tiden så förespråkar inte jag några kosttillskott. Jag äter heller inte banan för det är ungefär det äckligaste jag vet och jag har grymt svårt för grönsaker. Det med grönsaker har blivit lite bättre, numera försöker jag ta nåt om det finns och finns det sallad så äter jag. I alla fall, åter till kosttillskotten som ökat grymt mycket och allt från de som vill gå ner i vikt till de som vill gå upp i vikt äter det ena efter det andra. A till O när man vill gå ner i vikt är att röra på sig och att det inte finns några genvägar till ett långvarigt och hälsosamt tillstånd. Då hjälper inga hårda pulverdieter då vikten kommer tillbaka så fort man börjat äta som förut igen.

Vad är egentligen PWO? Googlar man det så står det att det hjälper dig som vill vara pigg och uthållig under hela träningspasset. En prestationshöjare som ger dig mer pump. Är det bara jag som tycker att träningen i sig ska ge den känslan utan att man måste vänja kroppen att alltid ta PWO innan träning? Att träningen ska vara så rolig och lockande att man vill utmana sig själv och förbättra sina prestationer. Och dessutom veta att man klarat sig igenom allt det utan några prestationshöjare. Förtjänsten är helt och hållet mig egen. Dessutom, det är så gott som bara de som tar PWO och företagen som säljer det som förespråkar det. Övriga är lite mer skeptiska och kollar på annorlunda hjärtrytm, innehåll och sånt. Vi i Sverige vet faktiskt inte vilka kosttillskott som är rena och inte eftersom det inte finns några ordentliga regler för kontroller. Sen vet vi inte hur kombinationen av olika tillskott kan påverka, det kan i värsta fall bli en kombination som inte är tillåten.

Visst man kan läsa på och man kan noga läsa innehållsförteckningar. Det har idrottare som har haft kunniga tränare också gjort men ÄNDÅ fastnat i en dopingkoll för att de ätit någonting som inte var tillåtet. Livsmedelsinspektörerna kollar oftast bara på innehållsförteckningarna men inte på om produkten stämmer överens med dessa.

SkärmklippEtt års utveckling från när jag började träna. Utan tillskott.

Jag har noll tolerans mot droger och doping. Det kommer ändå finnas med de som gör allt för att se värst ut, såna som Arnold Schwarzenegger har hyllats och många vill ha en enklare väg till en superhjältekropp. Men jag vill inte möta någon i tävlingssammanhang där alla ska vara rena och tävla på samma villkor. Där jag kan bli skadad om det inte är på samma villkor. Där jag precis som på VM 2013 missade att få stå på prispallen. Visst det är kul att veta att man har ett VM brons men jag hade velat stå och ta emot det på plats. Och jag har fortfarande inte fått medaljen.

Jag vill helst inte ha vänner som tar något så att jag blir sammankopplad med det, och dessutom så får många ändrad personlighet trots att de inte märker det själva. Heidi Andersson är grym och hon tar inte heller något. 11 stycken VM guld kan inte ha fel. Företagen vill bara sälja så mycket som möjligt och många tar mycket mer än vad kroppen behöver. Slöseri på många sätt. Det finns så klart saker som är bättre och sämre inom allt och tränar man nu på hög nivå och har beräknat att man måste trycka extra protein för att komma upp i det man behöver så är det ju lättare att dricka en shake än att äta 72 kycklingar. Har man vitaminbrist så finns vitamintabletter. Det jag menar är att allt är relativt, men tänk efter en gång extra varför ni tränar och vad ni verkligen behöver för att uppnå era mål och för att må bra.

VM 2014

Share

Leave a Reply


*


Translate