MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
07

Lätt rehab på handleden

Posted by Jonna Blind 2 Comments

Nytt år och nya äventyr. Jag körde en sväng (36 mil enkel väg) och hälsade på min kompis i Östersund över helgen. Det var trevligt och på vägen hem stannade jag till i Strömsund och tränade med Strömbrytarna. Det var bra motstånd och sparring och högern kändes bra. Provade också att hålla lite i pinnen med vänster så den inte bara låg där bredvid och det gjorde inte ont i alla fall.

Nu har jag fått börja med lätt rehab med vänster också så den får nöta lite enkilosvikt och ännu mer rörlighet. Högern ska jag lägga upp ett träningsprogram för också. Förhoppningsvis så blir det en vända till gymmet i Saxnäs innan veckan är slut också. Det är enklare att träna då man är på ett gym i stället för att träna hemma där det finns andra saker att göra. Rehab funkar att göra medan man ser på tv men det andra blir lite mer omotiverat. En annan sak som är lite jobbig är att jag är arbetslös och utan inkomst.

Jag och pappa slaktade en ren idag och häromdagen styckade vi en älg. Bra mat och mer närproducerat kan det inte bli!

Rehabövningarna jag kör är att försöka röra handleden åt alla riktningar utan vikt. Sen underarmscurls med en 1 kilosvikt och så omvända med fokus på att försöka curla rakt och så långt jag kan. Gummiband är också bra då man kan öka blodcirkulationen i arm och axel genom att fästa gummibandet i något och träna både biceps, triceps och axlar. Det ska vara kontrollerade rörelser och det får inte göra ont efteråt. Jag har ett jättelätt gummiband och kör många repetitioner. Som uppvärmning brukar jag göra någon av övningarna jag fått av Roine som är för hela kroppen med bland annat komplex rörlighet eller efter jag varit ute på promenad.

Share

2 Responses so far.

 1. Beth skriver:

  Rehab – a way of living! Hoppas du får ordning på handleden.

  • Jonna Blind skriver:

   Tack! Nu ett år senare så har jag lyckats börja tävla lite smått med den och den känns bra men jag fortsätter fortfarande med lite rehab då och då för att hålla den fräsch.
   Starka hälsningar
   Jonna Blind

Leave a Reply


*


Translate