MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
16

Vad gör du när du är helt ensam?

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Tanken på att vara helt ensam är för många en mycket främmande tanke, som till och med är helt obegripligt för många nutidsmänniskor. Inte så att man inte kan tänka sig att rent fysiskt vara själv i ett rum, det finns ju trots allt ett växande antal ensamhushåll, och i västerlandet har vi dessutom fått för oss att det i princip är en mänsklig rättighet att ha eget rum, både för barn och vuxna. Nej, det är inte den rent fysiska ensamheten jag menar, utan när man håller något helt för sig själv. Inget berättande i omklädningsrummet, ingen facebookpost, inget instagram, inget telefonsamtal till någon polare för att bolla lite. Ingenting. Det är det som är att vara helt ensam om något.

Lägger vi på det filtret så upptäcker vi att det inte är speciellt mycket vi är helt ensamma om, och det kan vara ett problem när man försöker att forma sig själv, eller förstå sig själv. Att påstå att man gör något helt och hållet för sin egen skull blir nämligen inte allt igenom trovärdigt när man hela tiden måste stämma av det med andra på något eller annat sätt. Det kan gälla det man faktiskt gör i form av träningspass, eller det kan gälla målsättningar. Det kan också gälla det vi kan kalla negativa aspekter. Bommade försök på ”säkra” vikter, svikna dieter, eller vad som helst man skäms för. Det som du inte gör för att andra ska se, eller till och med det du gör som du inte vill att andra ska ske, det är ju den du egentligen är. Allt det andra kan visserligen vara sant, men det är en urvald och friserad bild. Det är mer den du vill vara, än den du innerst inne är.

Jag menar inte att det är dåligt att agera i sociala medier, att skryta om sina framgångar. Det vore att kasta sten i glashus, jag är som många har noterat rätt aktiv på nätet, och jag är ytterst selektiv med vilken bild jag vill ge. Den bilden är med andra ord visserligen sann, men den är inte hela sanningen, och den är definitivt inte mitt innersta, varken i den positiva eller negativa aspekten. Jag har stora brister i min person och karaktär som jag inte gärna fläker ut på nätet, men jag är mycket medveten om att de saker jag inte berättar för någon är mer av den jag verkligen är, även om jag inte tycker om det.

Men jag har också sett till att det finns saker som är bra som är bara mitt också. Det finns det som är för viktigt i mitt liv för att jag ska vilja skita ner det med mitt galopperande bekräftelsebehov. Var gärna stolt, visa gärna upp dina goda sidor, det är mänskligt. Men kom ihåg att det som bara du vet om, det är det som verkligen är du.

Share

Leave a Reply


*


Translate